Brand shoarmazaak Oude Vismarkt aangestoken

Zwolle – Uit nader onderzoek is komen vast te staan dat de explosie en de brand in de horecagelegenheid aan de Oude Vismarkt op maandagochtend 3 maart is aangestoken. Op dinsdag 11 maart werd het laatste onderzoek in het pand afgerond en het pand vrijgegeven. Naast forensisch onderzoek heeft de politie ook een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Ook werden er in de omgeving van de horecagelegenheid bewakingsbeelden veiliggesteld.

03-03-2014_explosieoudevismarkt.jpg 

Op deze bewakingsbeelden is o.a. te zien dat twee personen vlak voor de explosie in het pand rond 05.40 uur hard wegrennen. De twee rennen de tegenovergelegen Wolweverstraat in. Waar ze daarna gebleven zijn is onbekend. Mogelijk dat getuigen het tweetal hebben zien lopen/rennen op of in de richting van de Wilhelminasingel. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien of gehoord wat met deze brand/explosie te maken kan hebben gehad. In de uitzending van Onder de Loep op RTV Oost zal komende donderdag 13 maart ook aandacht worden besteed aan de explosie/brand. De uitzending begint om 17.10 uur en zal om 18.10 en 19.10 uur worden herhaald. De dag na de uitzending wordt het item ook (los) op het kanaal www.youtube.com/onderdeloep geplaatst.

Naar aanleiding van de explosie heeft de politie een Team Grootschalig Opsporing geformeerd. Dit team doet onderzoek naar de oorzaak en de aanleiding van dit misdrijf. Mensen die informatie hebben over de mogelijke aanleiding voor deze brandstichting worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen gratis contact opnemen met de tiplijn 0800-6070 of anoniem met Bel-M 0800-7000. Mensen die vertrouwelijk informatie willen delen met de politie kunnen een afspraak maken met de Nationale Criminele Inlichtingen Eenheid (NCIE) 079-3458999. Daarnaast kan men eventueel ook tips of andere informatie mailen naar: TGO@ijsselland.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 15
  1. Amateurs! Waarom wachten met de beelden tot donderdagavond omdat TV Twente het dan uit kan zenden. NU op Youtube of via de weblog, kom op geen tijd te verliezen zou ik denken, we kunnen ze nu al pakken!!

  2. Inderdaad, terstal. Waarom in vredesnaam wachten totdat het op tv is uitgezonden? Er zal vast een mooi leadertje en praatje omheen zijn gemaakt door de Tukkers, maar de politie kan de kale beelden met het opsporingsbericht toch ook wel alvast op YT zetten? Nu hebben de daders nog even een paar dagen om hun spullen te pakken, ze zijn immers donderdag pas op tv… 🙁

  3. Het gaat niet om TV Twente, al heb ik daar wel een oordeel over, maar om zo snel als mogelijk die criminelen te pakken!!! Waarom niet gelijk een YouTube filmpje de mediakanalen als Weblog Zwolle? Zonde van de tijd om zo lang te wachten.

  4. Gelul Leonardo, het belang is om de beelden zo snel mogelijk vrij te geven om de pakkans te verhogen, en niet het belang van degene die uitzendt. TV oost in dit geval.

  5. Er moet worden gewacht met beelden via een uitzending, totdat het OM vindt dat deze stap noodzakelijk is. Als dit te snel gebeurd, kan de rechter in een later stadium (indien ze gepakt worden) oordelen dat de daders te snel op beeld naar buiten zijn gebracht en is strafvermindering het gevolg. Voorbeeld hiervan zijn die koschoppers in Brabant.

    Helaas werkt dat zo in onze maatschappij (maar dat is een andere discussie).

Reageer