Handbalheren SV Zwolle kampioen!

Zwolle – Zondag 9 maart 2014, de tweede uitwedstrijd bij Blauw/Wit in Ruurlo dit seizoen is er één om niet te vergeten. De Zwolse handbalheren hebben hun kampioenschap behaald door te winnen van Blauw/Wit met 17-32. Met nog twee wedstrijden resterend, is het puntenverschil tussen SV Zwolle en de achtervolgers dusdanig dat ze niet meer in te halen zijn.

 

handbal.jpeg 

 

Afgelopen zaterdag heeft het jeugdteam F1 van SV Zwolle reeds het goede voorbeeld gegeven: Thuis hebben de toppertjes een winst behaald met 13-1 tegen Dalfsen! Een hele prestatie, maar dat gold al voor het gehele seizoen, ze waren niet te verslaan. Het heren team hebben zaterdagochtend inspiratie opgedaan en namen het uiteraard mee naar hun eigen wedstrijd.

De wedstrijd Blauw/Wit HS2 – SV Zwolle HS1 zal gespeeld worden in Ruurlo en de heren van Zwolle konden daar kampioen worden, mits er gewonnen zal worden. Om zoveel mogelijk supporters mee te krijgen, hadden de heren hulp gekregen van hun geweldige sponsoren (Bistro De Zoete Inval, Café De Gezelligheid, Café Spatjes en Buurman dienstverlening). Deze hebben het mogelijk gemaakt om een touringcar in te huren en zo’n zestig personen naar Ruurlo te brengen. Degenen die niet mee konden gaan vanwege conflicterende agenda’s, reisden zelfs de heren achterna!

 

Zo begon de uitwedstrijd zoals een wedstrijd thuis gespeeld wordt: bommetje vol met Zwollenaren! De geweldige sfeer en ambiance gaf de heren een echte boost. Hierdoor gingen de heren de wedstrijd vrij explosief aan. Binnen tien minuten kon de Zwolse ploeg een voorsprong behalen van 8-0, de strijdlust zat er zeker in. Na tien minuten had een teamgenoot van Blauw/Wit gekscherend nog geklaagd: ”Pfff jonge, we hebben nog maar 10 minuten gespeeld, joh. Doe rustig aan, hahaha”.

 

Ergens had de jongeman gelijk, want ondanks dat het niet altijd succesvol afloopt, wilde Zwolle op tempo spelen en de tegenstanders overdonderen. Blauw/Wit begon te scoren nadat ze een strafworp verzilverd hadden. Ze vonden het tijd om tegengas te geven. Zo dacht de Ruurlose doelman een verrassende actie uit te voeren en besloot mee de aanval in te gaan. Helaas mislukte deze ludieke actie en miste hij het doel slechts nèt. Hierdoor zag de Zwolse goalie, Arno te Wiele, zijn kans en greep snel de bal om deze over het gehele veld in het leegstaande doel te plaatsen. Een leuk “één op één” duel tussen de twee keepers.

 

De heren gaan met een stand van 9-19 de rust in. Trainer/Coach Ronald Mennink benadrukte in de rust dat er af en toe de aandacht verslapt en de dekking niet goed staat. Hierdoor kon de tegenstander te gemakkelijk van de gaten gebruik maken. 

 

In de tweede helft had SV Zwolle wederom de overhand en bleef de druk hoog houden. De heren bleven op tempo spelen en probeerden de thuisploeg te vermoeien, wat aardig leek te lukken. De Zwollenaren roken namelijk de winst en kregen nog meer adrenaline door hun lijf. Uiteindelijk klonk het eindsignaal met de stand op 17-32. Helaas mocht de interim trainer/coach van de heren Arjan Leusink, die de laatste paar minuten nog een gokje wilde wagen, niet scoren. Het zal vast komen door de geleende sportschoenen…

 

Heren 1 SV Zwolle kampioen 2013-2014! Voor het eerst uitkomend voor SV Zwolle en dit seizoen al een kampioenschap! 

Met een afscheidsgroet, wat de heren geleerd hebben van F1, bedankten de heren de tegenstanders, scheidsrechter en tijdwaarnemers, maar in het bijzonder de zo’n 80 (+?) meegereisde Zwollenaren!!! Zeker ook de sponsoren die het mogelijk maakte dat het gros mee kon met de bus.

 

Na zo’n 30 minuten handjes schudden en zoenen ontvangen, mochten de heren feest vieren! De feestvreugde werd ook nog gedeeld met de rest van de vereniging en de kantine van SV Zwolle werd dan ook op de kop gezet. Daarna werden zelfs bezoeken gebracht aan de (horeca) sponsoren om de avond af te sluiten. 

 

 

Doelpunten:

Bart Kroeze 10

Rik Talens 7

Jelle van den Bos 3

Luuk Broers 3

Hans Kan 3

Robert ter Stege 2

Mark Brijan 1

Patrick Dania 1

Arno te Wiele 1

Robin Wolf 1

 

 

Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer twee Quintus in Hengelo (Gld). Aanvang 14:50 uur.

Artikel delen:

Reageer