D66 “Klaar over” met gevaarlijke Belvédèrelaan

Zwolle – Woensdag 12 maart 2014 was D66 Zwolle met lijsttrekker Jan Brink en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Stadshagen. De partij wil zich inzetten voor veilige kruisingen op de Belvédèrelaan ter hoogte van CBS de Wendakker en OBS De Schatkamer. Dat lieten zij op een nuttige manier zien door zelf vroeg in de morgen als klaar over aan het werk te gaan.

klaar_over_jan_brink.jpg 

Al een tijd is de gemeente bezig om de verkeerssituatie veiliger te maken. Bewoners van de wijk hebben daar verschillende keren hun input voor geleverd, maar desondanks is de situatie nog steeds niet veilig. “Het stopbord dat volgens berichten zal worden geplaatst is nog steeds geen adequate structurele oplossing,” aldus Martin Bleijenburg en Björn Fräser (de D66 kandidaten die in Stadshagen wonen). Zo is er vanuit het Stadskantoor voor de derde keer een oplossing voor deze kruisingen bedacht en dat heeft al nodeloos veel geld gekost. D66 wil samen met de wijkbewoners een structurele optimale oplossing bedenken. Ideeën die mensen ter plekke gaven liepen uiteen van stoplichten en tunnel tot flitspalen en rotonde.

klaar_over_bjorn_fraser.jpg

klaar_over_jdd.jpg 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. fietstunnels is beste oplossing maar in de rest van zwolle word tijdens schooluren met slagbomen en klaarovers gewerkt bij oversteekplaatsen kan hier toch ook als wijk van zwolle als tijdelijke oplossing, in een nieuwe wijk hoort hier natuurlijk een passende oplossing te komen, oversteken zijn ook te smal en liggen te laag, als straks de tunnel naar de tippe gemaakt wordt kan er gelijk een fietstunnel komen de doorgaande fietsroute naar wc kan dan via de anderekant van de weg en de oversteek met de frankhuizerallee kan dan weg en iets eerder op de frankhuizerallee zijn verder is het handig als de erfwal doorgaand word voor auto s zodat er minderdruk op de frankhuizerallee komt.

 2. 😮 Allemaal heel leuk zo’n verkiezingsstunt maar zorg dan wel dat je een echte verkeersregelaar heb staan want dat nu lijkt nergens op.

  Foute kledij, verkeerd stopteken en met een bordje wapperen is ook niks.

  Erg gevaarlijk wat die jongens doen van D66 🙁

 3. Helemaal met Sanne eens! Goed dat er eens gekeken werd op het drukste moment van de dag. We hopen op een goede oplossing van dit dagelijks terugkerend verkeersprobleem.

 4. Domme verkiezingscampagne, ik heb ze alleen maar met de handen in de zakken zien staan. Laat ze een structurele oplossing bedenken.

 5. Lachwekkend dat de politieke partijen alleen ideeën hebben en luisteren naar burgers in de verkiezingstijd. Na de verkiezingen hebben ze weer poep in de oren.

 6. het is gevarlijk wat die gasten daar aan het doen zijn, want straks krijg nog meer wat en zie wel dan dat dat de route ..D666… wordt genoemd 8)

 7. Heb het vanochtend even bekeken en het zorgde eerder voor gevaarlijke situaties als dat het die voorkwam…

  Ook raar dat ze op 1 van de punten op de Belvederelaan voor half 9 alweer weg waren….kinderen die wat later naar school gaan zijn dus blijkbaar minder belangrijk 🙂
  (of waren toen de foto’s al genomen en kon iedereen weer snel naar huis)

 8. Te triest voor woorden; 3 van die kneuzen die het voor het zeggen willen hebben.
  Nederland is ten dode opgeschreven met dit soort politici.

  Begin eens met een inzamelingsactie van de fraude met toeslagen in Bulgarije en stuur deze drie d66 kneuzen er heen!!

 9. @vdberg; ze hebben 4 jaar de tijd gehad om met een goede oplossing te komen, ze hebben, behoudens het nog onoverzichtelijker maken van deze verkeerssituatie, NIETS gedaan. Maar dat geld voor alle partijen in de Gemeenteraad. Windowdressing noemen we dit, in het kader van verkiezingen. Bah!

 10. Wat een enorm slechte publiciteitsstunt dit!
  Als automobilisten zich gewoon aan de regels houden op deze kruising, is er niets aan de hand.

  En als je je dan toch perse hard wil maken voor het aanpakken van deze kruising, doe het dan niet zo opzichtig vlak voor de verkiezingen. Tis bijna genant om je dusdanig te profileren over de rug van de mensen die zich blijkbaar wel echt druk maken over deze kruising…

 11. @adrian dat geld die de bulgaren hebben “verdiend” want anders kan ik het niet noemen, die gasten hebben best wel wat moeite gedaan om onze centjes daar binnen te krijgen, dat geld zien we nooit meer terug…. maar de gewone burger de Nederlander wordt keihard anagepaakt en dat klote bezuinigen zorgt voor nog meer problemen…
  lokale politiek heeft niks te zeggen over wat er landelijks gebeurt, doen ze dat wel krijgen dan krijgen ze grote mond terug vanuit Den Haag en ben je je wachtgeld kwijt mischn ook nog, jammer, maar zoals ik het al eerder aangaf de democratie is ver te zoeken…

 12. Het maakt toch niet uit op wie we stemmen en daarom zou ik voor willen stellen om op LWL van Willem Lucht te stemmen al is het maar uit onvrede tegenover de grote partijen!

 13. Jammer dit. Ik had D66 in het vizier om op te gaan stemmen.
  Deze volstrekt kansloze populistische actie zorgt ervoor dat dit zeker niet gebeurt. Als zowel fietsers als automobilisten zich aan de verkeersregels houden is er niets mis met deze kruising.
  Het stopbord dat geplaatst gaat worden zorgt voor verdere vergroting van de veiligheid.

  VVD is ook al afgevallen wegens niet nakomen van “de knip”.
  Gaat lekker zo.

Reageer