Landstede studenten exposeren in Stedelijk

Zwolle – Onderdeel van de expositie State of the Arts Zwolle 2014 is een bijzonder project van de studenten van de opleiding Fashion & Styling van Landstede. Onder de titel "Landstedelijk" presenteren zij een bijzondere collectie kragen.

2014_saz_landstede_workshop.jpg

Inspiratiebron voor de studenten was een schilderij van Hendrik ten Oever uit de collectie van het museum. Details uit het schilderij, waarop een welgestelde familie is afgebeeld, werden vertaald naar hedendaagse kragen. In de expositie staan ze opgesteld bij het schilderij in het Drostenhuis. Een eigen expositie van mbo-studenten in het Stedelijk Museum Zwolle op dit niveau is uniek voor Zwolle. De studenten gaan op donderdag 27 maart, donderdag 10 april en donderdag 24 april om 14.30 uur een modeshow geven met de door hen ontworpen kragen. Als decor zal de glazen trap van het museum dienen.

Workshop
Vind je het leuk om zelf een kraag te maken? Dan is het mogelijk om aan één van de workshops deel te nemen. Docenten en studenten geven op donderdag 27 maart, donderdag 10 april en donderdag 24 april om 15.00 uur een workshop. De kragen zijn als sieraad te dragen.

De kosten van de workshop bedragen € 15,- incl. materiaal. Deelnemers moeten zich van te voren aanmelden via info@stedelijkmuseumzwolle.nlen/of 038 – 421 46 50.

Artikel delen:

Reageer