Gratis compost voor inwoners Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle en ROVA nodigen de inwoners van Zwolle uit gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 22 maart aanstaande. Met deze actie worden inwoners bedankt voor hun inspanning om het GFT-afval goed te scheiden! Want alleen dan kan het worden gerecycled tot duurzame producten, zoals groen gas en compost.

De compostdag vindt plaats op zaterdag 22 maart aanstaande. U bent dan welkom om compost op te halen bij het Milieubrengstation Rova Zwolle, aan de Rijnlandstraat 2. Openingstijden: 09.00 – 16.00 uur. Let op! Aan de gratis compost verstrekking zijn een paar regels verbonden: • Maximaal twee zakken óf 1 m3 los compost per voertuig en op=op! • Als u met een aanhangwagen komt, zorgt u er dan voor dat u de losse compost kunt afdekken. • U moet zich op de locatie kunnen identificeren als inwoner van de gemeente Zwolle.

Het begint met afval scheiden! 

Vroeger was afval een ongewenst eindproduct, terwijl het tegenwoordig een waardevolle grondstof is. Van de meeste afvalstromen kunnen we namelijk nieuwe spullen maken. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen maken we bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten. Ook GFT-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten. Maar wàt we ook maken van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt; 100% gescheiden = 100% gerecycled! 
Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het ROVA Klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77 of via klantenservice@rova.nl. Op www.rova.nl/compostdag staat alle informatie over de actie vermeld.
Artikel delen:

Reageer