Schone uiterwaarden voor de schapen

Zwolle –  Inwoners van Holtenbroek hebben vorig jaar tijdens de NLDOET-dag de uiterwaarden langs het Zwarte Water zwerfvuilvrij gemaakt. Op die manier kon de Zwolse schaapskudde het nieuwe graasseizoen weer veilig grazen. Ook dit jaar worden op zaterdag 22 maart vanaf 10.00 uur de uiterwaarden weer zwerfvuilvrij gemaakt.

In de winter treedt het Zwarte Water buiten zijn oevers. Ook het afgelopen seizoen is het water regelmatig gestegen tot aan de onderkant van de dijk. Het water zorgt voor een grote aanvoer van zwerfvuil, zoals afvalresten van recreanten, verpakkingsmateriaal en grof vuil. Zwerfafval is gevaarlijk voor schapen. Zij kunnen zich verwonden aan gebroken glas, scherpe punten van oud ijzer of ze kunnen verstrikt raken in landbouwplastic, touwen of visnetten.

Samen

Vóór het nieuwe recreatieseizoen en voor de komst van de schapen moet dit zwerfvuil worden opgeruimd. De wijkorganisatie Holtenbroek N.U roept wijkbewoners op om ook dit jaar de handen uit de mouwen te steken en te helpen om de uiterwaarden zwerfafval vrij te maken. Holtenbroek N.U en wijkboerderij ‘De Klooienberg’ zorgen voor de inwendige mens. De gemeente en ROVA zorgen voor benodigde materialen.

Waar en wanneer

Op zaterdag 22 maart vanaf 10.00 uur kunt u zich melden bij wijkboerderij ‘De Klooienberg’. Er wordt tot uiterlijk 14.00 uur opgeruimd. Vele handen maken licht werk, dus kom en help mee!

Artikel delen:

Reageer