Rondleiding nieuwe brandweerkazerne Zwolle

De nieuwe brandweerkazerne in Zwolle is bijna klaar, vandaag verzorgde Burgemeester Meijer en brandweercommandant Arne Poirot een rondleiding voor de pers. 

De nieuwe kazerne aan de Marsweg kenmerkt zich door zijn unieke architectuur en uitstraling. Het uitgangspunt van het gebouw is transparantie. Dit uit zich onder andere door de hoeveelheid glas aan de buitenkant van kazerne. Binnenin kan men door niveauverschillen vanuit de straat en de stalling in verschillende ruimtes kijken, zoals de sportzaal en het bedrijfsrestaurant.

Om het personeel van de brandweer vaardig te houden is oefenen een belangrijke kerntaak. Daarom heeft de nieuwe kazerne van Brandweer Zwolle als enige in Nederland alle oefenfaciliteiten op eigen terrein beschikbaar (m.u.v. duik- en grootschalige oefeningen). Het oefengebouw van de nieuwe kazerne bestaat uit drie bouwlagen, opgezet voor zowel training van brandbestrijding als hulpverlening. In het gebouw kunnen realistische omstandigheden worden nagebootst om zo het brandweerpersoneel op te leiden en te trainen.

Op zaterdag 15 september opent Brandweer Zwolle haar kazernedeuren voor het grote publiek. Vanaf 10.00 uur kan iedereen, jong en oud, een kijkje nemen in het nieuwe pand en kennis maken met de diverse werkzaamheden van de brandweer.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wow wat een gaaf gebouw zeg!
    Stijl!
    Alles lijkt heel mooi licht zo! Misschien dat er nu ook meer aanmeldingen komen door mensen die nog twijfelden of ze bij de brandweer wilden werken? Lijkt me een prachtige plek om te werken!
    Gefeliciteerd, Brandweer Zwolle!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.