Jongeren maken kennis met techniek

Zwolle – Ook dit jaar is er weer volop belangstelling voor de Week van de Techniek. Een week georganiseerd door het technisch bedrijfsleven en onderwijs, met als doel jongeren enthousiast te maken voor techniek. Ruim 1700 leerlingen van basisscholen uit Zwolle en omstreken gaan van 10 t/m 15 maart techniek zien en beleven. Een geweldig initiatief, want nu en ook in de toekomst hebben we behoefte aan goede en gemotiveerde medewerkers in de technische branche.

 

Van 10 t/m 14 maart 2014 hebben de kinderen een interactief programma ontvangen waarin ze een tafelventilator hebben gemaakt, een rondleiding langs de technische praktijklokalen van het Deltion hebben gekregen, een techniekfilm hebben gezien en geëntertaind zijn door entertainer Wibo Westra. Op zaterdag 15 maart kunnen de leerlingen van 10.00 tot 15.00 uur samen met hun ouder(s)/ verzorger(s) een bezoek brengen aan de Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag openen diverse technische bedrijven uit Zwolle hun deuren. Zij leveren graag een bijdrage om een goede instroom te houden bij technische opleidingen.

De deelnemende bedrijven zijn: Assies Installatietechniek & Bwefar Rental BV, Unica Installatiegroep BV, Paul van Vilsteren Installatietechniek BV & Opleidingscentrum De Grift, Hemmink BV & Nooter Technische Installaties BV en Tosec BV. 

 

 

Organisatie

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle. Een samenwerkingsverband van technisch bedrijfsleven en onderwijs. In samenwerking met de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw en het opleidingsbedrijf De Grift wordt de Week van de Techniek georganiseerd. Met dank aan de inzet van veel vrijwilligers de (financiële) bijdrage van talloze bedrijven en instellingen is het weer mogelijk dit evenement te organiseren.

Meer informatie over de Week van de Techniek staat op www.weektechniekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer