Startsein 22 duurzame huurwoningen

Zwolle – Sjoerd Quint adjunct-directeur DeltaWonen en Jan Ceelen van Ontwikkelingscombinatie Stadshagen (OCS) hebben het officiële startsein gegeven voor de start bouw van 22 duurzame huurwoningen in Werkerbrink Stadshagen door gezamenlijk de turnkey-overeenkomst te ondertekenen.

ondertekening_sjoerd_quint_en_jan_ceelen.jpg

Met de bouw van deze woningen zorgt deltaWonen weer voor een impuls in de sociale woningmarkt in deze regio. Ontwikkelingscombinatie Stadshagen heeft de woningen voor deltaWonen ontwikkeld. Bouwcombinatie Stadshagen gaat de woningen bouwen met gebruik van duurzame materialen. DeltaWonen ziet het als haar plicht ervoor te zorgen dat woningen energiezuinig zijn.

DeltaWonen zet in haar nieuwbouwprojecten hoog in op duurzaamheid. Adjunct directeur Sjoerd Quint: ‘Wij vinden het belangrijk om onze huurders en kopers hoge woon- en leefkwaliteit te bieden, ook op de huidige woningmarkt. In Werkerbrink gaan we duurzame woningen bouwen met energielabel A++. Daarnaast krijgen alle woningen zonnepanelen. Dit past goed bij de ruime, groene omgeving die Werkerbrink biedt.’ De verhuur van de woningen start naar verwachting in het 2e kwartaal van 2014. Elke woning krijgt een ruime woonkamer met open keuken, een toilet, een badkamer, twee slaapkamers en een zolder (mogelijkheid voor 3e slaapkamer).

De woningen worden gebouwd midden in de jonge wijk Werkerbrink in Stadshagen Zwolle rondom een groene brink met bomen (een open of slechts gedeeltelijk bebouwde ruimte midden in een dorp/wijk). In de wijk hangt een rustige, dorpse sfeer. De wijk is kindvriendelijk en ligt dichtbij het winkelcentrum van Stadshagen. Het stadspark en de sportvelden liggen om de hoek.

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. DeltaWonen durft daarbij onbevangen en verrassende keuzes te maken. Duurzaamheid is voor deltaWonen een belangrijk leidend thema. Daar wordt de komende jaren vol op ingezet. Door oplopende wachttijden bij toewijzing in het stedelijke gebied zal deltaWonen de komende jaren met name in Zwolle en Kampen investeren.

Ontwikkelingscombinatie Stadshagen is een samenwerkingsverband van AM, Heijmans en Dura Vermeer. Vanaf 1997 heeft Ontwikkelingscombinatie Stadhagen circa 2500 woningen in Stadshagen Zwolle ontwikkeld. De komende tijd gaan zij met name duurzame woningen in Frankhuis ontwikkelen.

Artikel delen:

Reageer