Man bijt Hond maakt opnames bij LWL

Zwolle – Het tv programma Man bijt hond was woensdag in Zwolle voor een bezoek aan de lokale politieke partij Lijst Willem Lucht (LWL). In campagnetijd een opstekertje, want het NCRV-programma heeft landelijke bekendheid.

12-03-2014_tv_opnamen-man_bijt_hond-bij_willem_lucht_03-1.jpg

Samen met een aantal bestuursleden stond de LWL Man bijt hond te woord. Zowel buiten als in de knusse woonkamer van Lucht. Tevens was er partijberaad. Lijsttrekker Willem Lucht is voor het programma geen onbekende. Hij was er voor een bepaalde tijd de politiek verslaggever en had diverse interviews met landelijke politieke kopstukken. Afgelopen oktober kwam Lucht ook bij PowNews in beeld. De spraakmakende resporter Rutger Castricum interviewde de lijsttrekker van de LWL toen. Wanneer de beelden op tv komen is niet bekend.

 12-03-2014_tv_opnamen-man_bijt_hond-bij_willem_lucht_02.jpg

12-03-2014_tv_opnamen-man_bijt_hond-bij_willem_lucht_01.jpg  

Via Lees verder meer foto’s… 

 12-03-2014_tv_opnamen-man_bijt_hond-bij_willem_lucht_05-1.jpg 
 
12-03-2014_tv_opnamen-man_bijt_hond-bij_willem_lucht_04-1.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 63
 1. @Adriaan

  Ik snap je inderdaad niet, vandaar dat ik om verduidelijking vraag.

  Ik ben zo’n zwevende kiezer dus ook LWL maakt nog kans op mijn stem. Echter heb ik dan wel iets meer argumenten nodig dan Man bijt Hond.


  ⚠️ Meld

 2. Ik stem al jaren niet meer maar denk dat ik dit jaar mijn stem maar eens een keer weg ga geven aan het Circus Lucht.:D


  ⚠️ Meld

 3. ElRey, op de eerste foto doen ze me een beetje denken aan de Daltons die nu inmiddels natuurlijk wat ouder zijn geworden. Joe Dalton spreekt me zeker aan. 😀


  ⚠️ Meld

 4. De gemeente Zwolle presteert naar behoren,en verblijft de afgelopen 10 jaar in de beste top tien van economische groeiende gemeentes, door het MKB als beste stad gekozen.

  Naar mijn mening zal de LWL daar geen toegevoegde waarde aan toe kunnen voegen, en ben persoonlijk van mening dat de LWL niet de capaciteiten bezit om politiek gezien van enige betekenis zal kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 5. Een reactie van “Genant”, en 2 reacties daar weer op, zijn verwijderd. Degene zal ook niet meer mee kunnen doen aan de discussies.
  Graag RESPECT voor personen en naar elkaar!

  Redactie WLZ


  ⚠️ Meld

 6. Heel goed Admin! Hoewel ik mijn vraagtekens heb bij de kwalificaties van de LWL en de manier waarop in de publiciteit gekomen wordt, vind ik wel dat e.e.a. respect verdient, al zal hij mijn stem niet krijgen, maar dat is dan ook weer een goed recht dat gekoesterd dient te worden.


  ⚠️ Meld

 7. Ja is gelukkig vrij land en dat moet zo blijven ook ook passief kiesrecht. Jasper heeft nare en zieke gedachten . Ieders heb dezelfde rechten ook gehandicapte en niet alleen ?bermenschen uit de vd laanstraat .. >:(


  ⚠️ Meld

 8. @kwallekop Jij vindt dat het moet blijven bestaan, ik zeg dat het moet worden aangepast. Fijn he, dat ik dat mag vinden in Nederland? Zonder vervelende reactie’s van een hypocriete kwallekop te krijgen.

  Het maakt mij echt geen ruk uit hoe gehandicapt (lichamelijk) iemand is. Maar ik vind dat iemand wel een bepaalde bekwaamheid moet hebben. En ik vind dat Willem Lucht die niet heeft.

  Het gaat hier om het huishoudpotje van de gemeente, ik vind niet dat je dat maar moet overlaten aan elk figuur dat die wens heeft.


  ⚠️ Meld

 9. Dat bepaal jij niet gelukkig en jou vervelende reacties zijn niet fijn jij denkt alles beter te weten en vind dat je de waarheid in pacht hebt.. je wilt zelf rechten van mensen afnemen je bent dus zelf hypocriet als de pest. Blrgh….. eng gedrag .


  ⚠️ Meld

 10. In een democratie, is het aanpassen van de wetten (rechten en plichten) juist iets wat helemaal binnen dat plaatje valt. Zolang dat maar gebeurt op de juiste manier. Ik zou in de landelijke politiek kunnen gaan, daar naar voren brengen dat ik voor het aanpassen van het passief stemrecht zou zijn. Als genoeg mensen dat ook vinden, word ik verkozen, en kan ik mijn plan in de molen laten komen. Dat is flipping democratie. Dus hoezo zou ik dat niet kunnen bepalen? Ik moet er alleen voor zorgen dat genoeg anderen dat ook vinden.

  En wat de n**k heeft rechten afnemen van mensen te maken met hypocrietie?

  Ik vind niet dat ik de waarheid in pacht heb, ik heb een sterke mening die ik graag naar voren breng. Als jij gaten kunt schieten in mijn argumenten, nodig ik je daar graag voor uit, dat helpt mij alleen maar. Maar gedraag je alsjeblieft niet zo verongelijkt zodra iemand een andere mening heeft dan jij.


  ⚠️ Meld

 11. jongens kunnen we het wel beetje fatsoenlijk houden! we leven in een vrij land waarbij vrijheid van meningsuiting geldt..


  ⚠️ Meld

 12. Langzaam maar zeker steeds meer rechten inperken en het gaat daar na steeds verder ook met rechten van ieders.. jasper moet nog een boel leren over hoe zoiets gaat en kent de geschiedenis niet . Maar ja als je je zelf verheven voelt


  ⚠️ Meld

 13. Willem lucht zit nog niet in de raad en kan dus nog niet beoordeeld worden . Jasper zijn kwalificaties over hem zijn dus aannames op basis van vooroordelen en daarom ongepast >:(


  ⚠️ Meld

 14. @kwallekop zou je willen ophouden met zaken voor mij in te vullen. Ondanks je schaamteloze Godwin zal ik nog één keer op je posts in gaan.

  Ik baseer dat Willem Lucht niet gekwalificeerd is op zijn partijprogramma. Ga dat zelf ook eens lezen en bedenk je dan zelf of je vind dat iemand die de JSF wil blokkeren vanuit de gemeenteraad geschikt is.

  Er staat overigens nog een vraag voor je open: hoe is rechten afnemen een voorbeeld van hypocrietie?


  ⚠️ Meld

 15. Geert Wilders retoriek en tactiek blijven daarbij nog steeds democratisch. Als op een bepaald moment een meerderheid vind dat hoofddoeken verboden moeten worden, dan kan daarvoor een wet gemaakt worden. Daar is niets verboden aan. In Nederland hoeft die wet ook niet aan de grondwet te voldoen en rechters mogen niet aan de grondwet toetsen. Er valt dus niets aan te doen. Als een wet er eenmaal door is, heeft die grondwet dus helemaal niets meer te vertellen.


  ⚠️ Meld

 16. @wlansink precies dat! Niet dat ik het eens ben met Geert Wilders, of dat mijn standpunten ook maar iets met die van hem te maken heeft. Je post kan ik me wel bij aansluiten. Dat is hoe democratie werkt in Nederland. Als iemand daar niet blij mee is, kan hij dat via zijn volksvertegenwoordiger laten aankaarten 🙂


  ⚠️ Meld

 17. Welke godwin ? Als ik zeg geschiedenis betekent dat niet automatisch iets met 40-45 zoals jij graag doet voor komen jasper . De wereld is groter en de geschiedenis rijker dan jou beperkte zichtsveld. Ook heden ten dage gebeurd dat nog zie rusland bijvoorbeeld. Beginnen met of over een godwinnetje maakt je een verliezer in een discussie. Bye bye met je vooringenomenheid .


  ⚠️ Meld

 18. @kwallekop als jij niet wil lezen wat ik zeg, en gaat ontkennen wat je zelf zegt, ben ik klaar mee. Welkom op de ignorelist.


  ⚠️ Meld

 19. Hypocriet is als je het niet eens bent met geert wilders maar er wel tegen aanschurkt om je eigen gelijk te verkrijgen . Waar staat dat zgn godwinnetje van mij jasper Kom je daar nog op terug ?


  ⚠️ Meld

 20. Willem, beleeft zijn “15 minutes of fame” gedurende de verkiezingsperiode, laat hem er maar van genieten, al is en blijft de LWL een wonderlijk fenomeen, wat niets toevoegt aan wat er al is.


  ⚠️ Meld

 21. Tijdens een interview met eerstejaars studenten journalistiek werd Lucht gebeld waarna hij ‘Kl@otzak, ik schiet je kapot’ naar het hoofd geslingerd kreeg.  ⚠️ Meld

 22. Met alle respect,maar is de LWL zelf niet debet aan de chaos die er heerst ,en keer op keer door hen zelf veroorzaakt wordt.

  Staat buiten kijf dat bedreigingen niet te accepteren is.

  Maar wat minder loslippigheid over interne zaken zou in deze van pas kunnen zijn.

  Wat heeft de burger aan dit soort berichten, helemaal niets, maar ook politiek gezien onwaardig.

  ik heb net willem gesproken en mijn oprechte excuus aangeboden voor wat er is gebeurd. ik ben de zwakkere en heb mij op laten fokken door iemand van hier waar ik niets meer mee te maken wil hebben. die krijgt nog een persoonlijke mail van mij. willem en ik blijven gewoon vrienden en ellen ook. maar ik ga niet meer in het bestuur. mag hier wel weer op het gastenboek. vond het heel erg wat ik hoorde dat willem met de dood bedreigd is en hoop dat ze die persoon gauw te pakken krijgen!

  Reactie van beheerder.
  Lief dat je het hier neerzet Charlotte. Heel verstandig om geen plaats meer te nemen in het bestuur. Haalt ook de druk van jouw schouders.

  Vr. Gr. Oogje in zeil

  Het gastenboek gaat nu dicht. Als Willem vanavond nog online komt opent hij hem weer.


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door wlansink, op 13 maart 2014 15:16
  Als op een bepaald moment een meerderheid vind dat hoofddoeken verboden moeten worden, dan kan daarvoor een wet gemaakt worden. Daar is niets verboden aan. In Nederland hoeft die wet ook niet aan de grondwet te voldoen en rechters mogen niet aan de grondwet toetsen. Er valt dus niets aan te doen. Als een wet er eenmaal door is, heeft die grondwet dus helemaal niets meer te vertellen.

  Dat is niet helemaal waar: een Nederlandse wet wordt geacht aan de grondwet te voldoen, en daar boven staat ook nog eens het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM).

  Wikipedia omschrijft het als volgt:

  Constituties zijn in beginsel bedoeld om de macht van de staat te beperken en aldus de burgers te beschermen tegen machtsmisbruik.

  In constitutionele rechtsstelsels is een belangrijke kwestie de vraag of de rechter bevoegd is wetten te toetsen aan de grondwet. In Nederland is dit niet het geval: de wetten zijn “onschendbaar” (art. 120 Gw.). Daar geldt derhalve de fictie dat een wet, wanneer die eenmaal door het Parlement is aangenomen, geacht wordt overeenkomstig de grondwet te zijn. In Duitsland worden wetten wél door de rechter aan de Grondwet getoetst en daarvoor bestaat een speciaal college, het Constitutioneel Hof of Bundesverfassungsgericht. Zo ook in België: daar is het Grondwettelijk Hof bevoegd om de wetten te toetsen aan een deel van de Belgische Grondwet, dat voornamelijk bestaat uit de fundamentele rechten en vrijheden van de Belgen. In de Verenigde Staten worden de wetten aan de grondwet getoetst door de Supreme Court. Er vindt daar dus wel toetsing plaats, maar door de hoogste “gewone” rechter, niet door een speciaal grondwettelijk hof.

  Voor wat de grondrechten betreft is het onderscheid tussen wel of geen toetsing overigens van gering belang omdat – ook in Nederland – de wetten wél kunnen worden getoetst aan internationale verdragen waarin veelal dezelfde grondrechten zijn neergelegd. Het belangrijkste daarvan is het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). Dit verdrag heeft “directe werking” (art. 93 Gw) zodat de rechters alle wetten aan de verdragsbepalingen moeten toetsen. Als hoogste instantie voor de handhaving van het verdrag is er het bijzondere Hof in Straatsburg (EHRM). Het belang hiervan is niet te onderschatten: in procedures voor dit hof tegen de Staat de Nederlanden sneuvelde onder meer de arrondissementskrijgsraad als militaire rechtbank en het in Nederland tegen overheidsbeslissingen voorheen bestaande Kroonberoep als rechtsgang in het bestuursrecht (Benthem v. Netherlands). Het ging daarbij om elementaire beginselen van rechtsbescherming (art. 6 EVRM; het beginsel van “fair trial”).

  Het verbod van toetsing aan de grondwet geldt in Nederland alleen voor de formele wet, niet voor lagere wetgeving zoals Algemene Maatregelen van Bestuur en andere Koninklijke Besluiten; Provinciale en Waterschapsverordeningen en verordeningen van gemeenten en andere lagere overheden. Hierin kan in de toekomst echter verandering komen, omdat een voorstel tot grondwetswijziging van het voormalig Tweede Kamerlid Femke Halsema (toenmalig fractievoorzitster van GroenLinks) in december 2008 in eerste lezing is aanvaard. Dit voorstel geeft de rechter de bevoegdheid formele wetten te toetsen aan de klassieke grondrechten in de grondwet. Op deze manier komt het politieke systeem van Nederland dichter bij dat van een constitutionele republiek te liggen. Na de eerstvolgende verkiezingen voor de Tweede Kamer zal de tweede lezing worden ingezet (zie Nederlandse Grondwet).


  ⚠️ Meld

 24. Ik kan Kwallekop geen ongelijk geven, want ieder mens heeft het recht om zich verkiesbaar te stellen en om gekozen te worden.
  Daaraan willen tornen schendt niet alleen de grondrechten van de mens, maar is ook van een zeer bedenkelijke en beschamende aard.
  Om iemand op voorhand al uit te sluiten vanwege toebedachte capaciteiten en kwalificaties druist regelrecht in tegen diens rechten en degenen die een dergelijke uitsluiting willen mogen wat mij betreft zelf hun stemrecht ontnomen worden.
  Het zijn de stemgerechtigden die uiteindelijk bepalen wie er verkozen wordt en bij opvolgende verkiezingen na gebleken (on)geschiktheid al dan niet herkozen.  ⚠️ Meld

 25. Dankzij Europese wetgeving (strijdigheid met het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten) zijn zogenaame ‘wilsonbekwamen’ sinds 2008 niet meer categoraal uitgesloten van kiesrecht. Een goede zaak.
  bron: Politiek Compendium

  In 2008 is een grondwetswijziging in tweede lezing door het parlement goedgekeurd waardoor de tot dan toe geldende grondwettelijke kiesrechtuitsluiting van personen die wegens een geestelijke stoornis onder curatele zijn gesteld, ongedaan is gemaakt.  ⚠️ Meld

 26. Op 19 maart zal ik stemmen op de Lijst Willem Lucht (lijst 11). Lucht staat voor mij voor een duidelijke en heldere visie, weet wat hij wil, ingaat op de Zwolse problemen en tevens een sterk team heeft op wie hij kan bouwen. Meest in het oog springend is de heer Buel, (op de foto te zien in de groene trui) die de juridische afdeling voor zijn rekening neemt.

  Kortom, mensen, doe wat je gevoel je ingeeft as. 19 maart, maar laat je stem niet verloren gaan! Voor mij is de LWL de partij voor de komende jaar. Vooral zijn slogans spreken mij aan: Wees fel, stem LWL, alsmede LWL geeft je een LEL.

  Succes 19e maart iedereen!


  ⚠️ Meld

 27. Even op de website gekeken, daar staat onderstaande tekst op. Wat heb je daar nu aan, daar is iedereen toch voor?
  Ik ken persoonlijk geen mensen die tegen veiligheid in de buurt zijn of tegen betere sociale voorzieningen.
  Ben meer geinteresseerd hoe er gedacht wordt over het economische sterk houden van de stad en hoe ze de cultuurhistorie van de stad gaan bewaken.

  Tekst website.
  Bent u voor:
  Meer blauw op straat,
  Strengere straffen,
  Hardere aanpak criminaliteit,
  Minder luxe gevangenissen,
  Betere sociale voorzieningen,
  Veiligheid in de buurt,
  Aanpak achterstandswijken,
  Eerlijk delen voor iedereen,
  Menswaardig dierenbeleid?  ⚠️ Meld

 28. @JJR je vergeet te zeggen: vind ik. En dat een flink aantal keren. Je redenatie dat iedereen het een keer mag proberen, mits verkozen, en bij onbekwaam gebleken wordt hij/zij toch niet weer verkozen klinkt heel nobel. En dat zou prima kunnen als we het niet hadden over het besturen van een stad van 120.000 inwoners. Vind ik. Je kunt van te voren vaak prima inzien of iemand niet, misschien of wel bekwaam is om een taak uit te voeren. Je gaat mij bijvoorbeeld geen les laten geven in Frans. Het is namelijk zeer duidelijk dat ik 1) geen Frans kan en 2) ik onvoldoende didactische vaardigheden heb. Evenzo laat je mij niet op een heftruck stappen waarna ik pallets vol breekbare spullen van 4 meter hoog mag oppakken en verrijden. En zo kan ik nog tig andere zaken verzinnen waarvan iedereen direct kan inzien dat het niet een goed idee is om iemand die onbekwaam is dat te laten doen. Waarom dan in hemelsnaam dat in de politiek wel. Daarom zou ik graag zien dat men eerst een proeve van bekwaamheid aflegt, al voor men verkiesbaar kan worden gesteld. En die wens afdoen als schandelijk en mensontwaardig zegt meer over jou, dan over mij.

  Nogmaals, het gaat hier niet om wie er mag kiezen bij een potje voetbal, het gaat om het besturen van een stad met 120.000 inwoners.


  ⚠️ Meld

 29. En toch kan elke Nederlander op een enkele uitzondering na zich verkiesbaar stellen, Japser. Als iemand die overduidelijk onbekwaam is toch gekozen wordt, zegt dat meer over de kiezers dan de gekozene.


  ⚠️ Meld

 30. Zoals Dame al zegt Japser. Het is de taak van de kiezer om goeie mensen te kiezen. En ik snap je huiver, maar als je de kiezer niet vertrouwt, dan kun je de verkiezingen beter helemaal afschaffen.


  ⚠️ Meld

 31. @antoon de raaf

  Mag ik je erop wijzen dat Zwolle maar een kleine stad is en geen grote stad, laat staan dat Zwolle heel Nederland is.
  LWL gaat in op de Zwolse problemen? Sinds wanneer hoort de JSF in Zwolse politiek thuis? (één van die geweldige optredens op TV bij PowNed waarbij ondermeer de JSF een onderwerp was van hun ‘vergadering’)

  Heldere visie? Ja, dat heeft hij wel. Hij weet heel goed wát hij wil. Het probleem is alleen dat hij niet weet hoe hij daar moet komen. Daar ontbreekt juist elke visie.

  Persoonlijk stap ik liever niet in de auto bij iemand die mij naar Parijs wil brengen maar denkt dat Parijs in Rusland ligt en dat je met je fietsje gewoon op de snelweg mag. Om vergelijkbare redenen zal ik van z’n leven niet stemmen op Willem Lucht, hoe goed hij het ook bedoelt.

  Maar ach, waarom reageer ik eigenlijk want jij bent een overduidelijk trolletje. Maar mij heb je.


  ⚠️ Meld

 32. Beste Weblogzwolle vrienden, welnu even een korte aanvulling mijnerzijds: de man bijt hond uitzending vind de dag VOOR de verkiezingen plaats dus op Dinsdag 18 Maart a.s. om 18:55 uur op nederland 2 en wordt die dag erna, de dag van de verkiezingen, herhaald om 12.00 uur.
  Ik wil iedereen bedanken voor haar of zijn reacties en of het nu positief of negatief is maakt me in principe niets uit, we leven gelukkig in een land van vrije meningsuiting die in onze ogen ook heilig is! Echter persoonlijke aanvallen op mij, ellen of wie dan ook van de LWL vind ik buiten elke porporties! Ik ben dan ook blij dat er 2 studenten van hogeschool windesheim aanwezig waren toen de bedreiging werd geuit 2x en hebben dus alles meegekregen. Uiteraard is de zaak overgedragen aan de politie die mij extra bescherming heeft toegezegd door vaker even langs te rijden. Op dezelfde dag zijn 2 agenten van de politie zwolle langs geweest om proces verbaal op te maken en er is inmiddels een onderzoek gestart naar de achterhaling van de dader. Het was een nederlands sprekende jongeman zonder accent en een volstrekte onbekende voor ons.
  Wij hebben dus geen enkel idee waarvan de bedreigingen afkwamen en hebben de zaak overgedragen aan de politie, die dit zeer hoog opnam en de zaak dus in onderzoek heeft genomen, later meer. over de vraag bekwaamheid ja dan nee, vind ik jullie oordeel te snel: wij zitten nog niet in de raad, gebeurd dit wel zal ik me voor 200% geven en alles geven wat ik in mij heb om de gehandicapten te beschermen en te behoeden voor de onmenselijke bezuinigingen die er aan zitten te komen vanuit den haag zo veel mogelijk tegen te werken. Uiteraard zullen we er NIET voor eigenbelang gaan zitten maar voor Uw belang!! Als de kiezer ons een kans geeft zullen wij laten zien dat we heel wat meer zijn dan gebakken lucht en er voor ze zullen zijn, reken maar. Over bekwamheid oordelen vind ik nu nog te vroeg, geef het een kans, dan pas kan je oordelen als we in de raad zitten en niet goed functioneren, nu oordelen is in onze ogen te snel en voorbarig en ik vind het een uistekende zaak dat iedereen mee moet kunnen tellen in deze maatschappij en heb ik grote bewondering voor al diegenen die het aandurven om anno 2014 met al die grote bezuinigingen voor de boeg, nog in de gemeenteraad plaats te willen nemen!! Dat verdient alleen al een groot compliment en waardering voor diegenen die erinstappen en lef tonen niet bang te zijn voor het grote den haag maar zwolle houden zoals het is: een stad met een sociaal gezicht, voor iedereen door iedereen!! Samen maken we de stad, is een veel gehoorde kreet, Laten we dan hem ook samen sterker maken en behouden ipv elkaar af te lopen maken om allerlei onnozele dingen alhier die hier wel geuit worden. Ik ben dan ook blij dat de redactie tijdig zal ingrijpen bij extreme berichten en deze dan ook per omgaande zal verwijderen hetgeen ik op het gastenboek van onze website http://www.lwl.lokalepartij.nl zal doen.
  ik wens U alllen een mooi weekend toe, en maak dr een gezellige dag van vandaag en morgen!!
  met de best bedoelde groeten;
  willem lucht, lwl zwolle.:)


  ⚠️ Meld

 33. @WFvN,

  Dank voor je reactie. Jammer dat je denkt dat ik een ’trolletje’ ben, wat het ook mag inhouden. Ik probeer hier een normale discussie te voeren, maar met lieden zoals jou wordt dit erg bemoeilijkt. Mijn stem heeft Willem altijd gehad. Zijn tomeloze inzet en visie hebben mij er tot doen besluiten op hem te stemmen. Helaas hebben de afgelopen verkiezingen niet het gewenste resultaat gehad voor de LWL, waardoor hij de moedige beslissing heeft genomen de LWL te ontmantelen.

  Dag.
  gemodereerd

Reageer