Vrouw aangehouden na doorrijden na aanrijding

Zwolle – De politie heeft woensdagmiddag 12 maart in Zwolle een 62-jarige Zwolse aangehouden voor doorrijden na een ongeval.

Rond 16.00 uur ontstond er een aanrijding tussen een jonge fietser en de automobiliste. De jongen raakte niet gewond maar zijn fiets liep wel schade op. De automobiliste reed echter gelijk door zonder haar gegevens achter te laten. De gealarmeerde agenten troffen aan de hand van het doorgegeven signalement de vrouw op de Belvederelaan. Ze weigerde hierbij het schadeformulier, zodat de schade onderling kon worden geregeld, in te vullen. Toen de vrouw bleef weigeren is zij aangehouden voor doorrijden na aanrijding. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Dit is vrij ernstig, doorrijden na aanrijding wordt in de Wet omschreven als een misdrijf.
  Keihard aanpakken dit soort types. Iedereen kan een keer een ongeluk veroorzaken, maar dan ook nog doorrijden?

 2. Inderdaad, als je al zo gek bent door te rijden en zelfs na aanhouding geen schadeformulier te tekenen, mag je best eens flink nagekeken worden.
  Zo iemand hoort niet op de weg.

 3. Twee maanden geleden een enorme deuk in mijn bumper gereden door een oude baas van 82, de beste man verklaarde later niets van het voorval gemerkt te hebben en was gewoon doorgereden. Met behulp van twee getuigen en heen en weer gesteggel met de verzekeringen was vijf weken later eindelijk mijn schade hersteld.

 4. Hoppa direct rijbewijs afpakken,
  als je niet aan de regels van het verkeer kunt houden. en nog nog weigeren na het attenderen van het schadeformulier, ben je niet geschikt voor een voertuig.

 5. Geen van bovenstaande schrijvers is hier bij geweest,dan nu de waarheid van een getuige ,na het ongeval is de desbetreffende mevrouw uitgestapt en heeft gevraagd of er iets met de man was en of er iets met zijn fiets was het antwoord was duidelijk NEE niets aan de hand,waardoor de mevrouw haar weg vervolgt heeft naar het winkelcentrum,Maar door goed bedoelde bemoeienis van omstanders is de politie gebeld en heeft de man alsnog aangifte gedaan resultaat Mevrouw wordt aangehouden en moet mee naar het Bureau wordt daar gefouilleerd (waarom?)in totaal heeft ze 5 uur in een cel gezeten en zijn er 7 man politie met haar zaak bezig geweest ,en een boete van honderden euro,s , de man krijgt hier niets van ,dus mensen klets niet uit je nek als je niet weet wat er gezegd is .

 6. Dus wat er in het artikel staat is (weer eens) allemaal niet waar?
  Maar ben je zelf getuige of ken je de vrouw in kwestie? (Beide kan ook). Als je de vrouw kent mag je best zeggen, dat het toch wel normaal is om de politie even te bellen als je iemand aangereden hebt. Ook als je slachtoffer als eerste reactie geeft dat er niets aan de hand is.
  Mevrouw had toch op zijn minst wel even gegevens achter kunnen laten voor het geval het slachtoffer zich nog zou bedenken of nog iets zou ontdekken waar hij mevrouw wel voor aansprakelijk zou willen stellen?

  Ik weet niet wat er gezegd is, maar zelfs als hoe jij het hier stelt waar is vind ik dat mevrouw zich er met een leien dakje vanaf gemaakt heeft!

 7. Tuurlijk wel! Als je iemand aanrijdt laat je toch zeker in ieder geval je gegevens achter voor het geval je slachtoffer nog iets ontdekt wat in eerste instantie niet zichtbaar, duidelijk of wat dan ook was.
  Bovendien staat in het artikel dat de fiets wel degelijk schade opgelopen had.

Reageer