Landstede start Media Academy

Zwolle – Een beetje organisatie weet hoe belangrijk een goede presentatie is. En daar komt steeds meer bij kijken tegenwoordig met voortschrijdende inzichten en technieken. Daarom introduceert Landstede MBO in samenwerking met strategisch internetbedrijf The Source de Media Academy in Zwolle.

Een nieuw en uniek leerconcept voor iedereen die als vormgever, applicatieontwikkelaar, marketeer of communicatieadviseur aan de slag wil. Studenten worden in drie jaar opgeleid tot specialisten met een zeer brede basiskennis, direct klaar voor de praktijk. De mediabranche is een zeer dynamische en innovatieve branche. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Klassieke offline disciplines en technieken hebben allang plaats hebben gemaakt voor nieuwe en geavanceerde online inzichten en methoden. Wie werkzaam is in deze branche ziet zich dan ook elke dag gesteld voor nieuwe uitdagingen. Het bedenken van nieuwe concepten, inzicht krijgen in en leren omgaan met al die nieuwe technieken en inzichten, noem maar op. Daarmee is geen dag hetzelfde. Niet voor niets kiezen jaarlijks vele studenten voor een opleiding die hen een entree biedt in deze opwindende branche.

Maar de lat ligt hoog. Uitgeverijen, reclame- en communicatiebureaus, internetbureaus en drukkerijen zoeken tegenwoordigmediavormgevers, applicatieontwikkelaars en medewerkers marketing en communicatie die het verschil kunnen maken. Dat kan alleen als iemand in zijn eigen vakgebied specialist is, maar vanuit een zeer brede basis wel volop kan ontwikkelen, uitwisselen en samenwerken met collega’s. Dat leren studenten op de Media Academy, een nieuw en uniek leerconcept met een zwaar accent op samenwerking en conceptontwikkeling.

In de Media Academy komen alle beroeps- en onderwijskennis en –ervaring van Landstede MBO en The Source samen. De kracht van de Media Academy is vooral gelegen in een intensieve samenwerking tussen de disciplines Mediavormgever, Applicatieontwikkelaar en Medewerker Marketing & Communicatie. Daarmee is de Media Academy een nieuw en uniek onderwijsconcept dat een zeer aantrekkelijke en interessante verdieping en verbreding biedt ten opzichte van de reguliere opleidingen. Dat weer leidt tot marketingcommunicatie-specialisten, ontwerpers en (applicatie-) ontwikkelaars, die in hun eigen discipline specialist zijn maar vanuit een generalistische basis wel volop kunnen ontwikkelen, uitwisselen en samenwerken met aanpalende functies.

Wie de Media Academy met goed gevolg heeft doorlopen is op de hoogte van de meest actuele trends en ontwikkelingen op zowel eigen als aanpalende vakgebieden, en beheerst alle noodzakelijke technieken en meer. Afstudeerders beschikken naast een diploma bovendien over werkervaring, een portfolio en een netwerk. Daarmee is de Media Academy het antwoord op de vraag uit de mediabranche naar een combinatie van relevante kennis en vaardigheden voor een snellere en effectievere inzet van afstudeerders.

Op dinsdag 18 maart aanstaande is er een Landstede MBO Open Avond waarbij de Media Academy wordt gepresenteerd. Geïnteresseerden zijn vanaf 18.00 uur welkom aan het Stadionplein 12 te Zwolle (Parkeerterrein PEC Zwolle) voor een eerste kennismaking met de Media Academy.

Artikel delen:

Reageer