Klas ROC Menso Alting naar politiek Den Haag

Zwolle – Studenten uit klas ZEH-CM1/ZEO-SE1 van ROC Menso Alting uit Zwolle zijn de gelukkige winnaars van een geheel verzorgde dag naar (politiek) Den Haag.

Tijdens de gastles die Alida Renkema daar gaf mocht zij de prijs uitreiken aan de klassen in de vorm van een cheque. Zij brengen daar onder andere een bezoek aan de Tweede Kamer. Woensdagmiddag 6 maart 2014 kregen de klassen ZEH-CM1 en ZEO-SE1 van het Menso Alting Zwolle bezoek van Alida Renkema. Zij is lid van de provinciale staten van Overijssel voor het CDA. Zij gaf een gastles over democratie en de politiek.

Zij mocht de studenten van twee klassen een geheel verzorgde dag naar politiek den Haag aanbieden. De loterij waarin deze prijs te winnen was, maakte onderdeel uit van het project (Jong) Overijssel waarmee de provincie samen met Pro Demos en gemeenten gastlessen en democratiespellen aanbiedt aan jongeren en volwassenen De loterij die de provincie organiseerde was voor scholen. De klassen die zich tussen 27 januari en 21 februari opgaven voor een gastles of Democratiespel deden mee met de loting. Uiteindelijk meldden 29 klassen zich aan.
Artikel delen:

Reageer