Zaalvoetbaltoernooi voor zwerfjongeren

Zwolle – Jan ten Bloemendal was ooit zelf dakloos en hij weet hoe het is om alles kwijt te raken. Nu hij een goed onderkomen heeft, zet hij zich samen met andere Zwollenaren in voor stadsgenoten die in nood verkeren.

Zo werd in 2009 de daklozenmarathon georganiseerd. Inmiddels zijn de activiteiten ondergebracht bij Stichting Jan ten Bloemendal. Op vrijdag 14 maart organiseert de stichting een sponsor zaalvoetbaltoernooi. De opbrengst is bestemd voor starterspakketten voor zwerfjongeren. In Zwolle leven gemiddeld tussen de 80 en 90 zwerfjongeren die geen thuis hebben. Op straat pik je ze er niet uit. Toch kampen ze met grote problemen. Een netwerk van vrijwilligers en ketenpartners, o.a. het Leger des Heils, Limor, Team Zwerfjongeren en de Herberg, helpt hen op weg naar een betere toekomst.

Deze sponsoractie is bedoeld om jongeren een starterspakket mee te geven, zodat ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. De inhoud van het starterspakket is afhankelijk van de behoefte en bestaat bijvoorbeeld uit een kookcursus, een laptop voor school, sportkleding of een bed om in te slapen. Met deze actie wil de stichting zoveel mogelijk jongeren helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Aan het zaalvoetbaltoernooi nemen in totaal 12 teams deel van verschillende bedrijven en organisaties. Onder andere Delta Wonen, de Gemeente Zwolle, Totaalbed en Hogeschool Windesheim. Dus kom kijken op vrijdagavond om 19.00 uur in de WRZV hallen. Je kunt ook een bijdrage overmaken op rekening NL25RABO 0142.35.64.17. Meer informatie? Mail naar stichtingjtb@gmail.com of bel 06-42571193 (voorzitter Alrik Lamberink). Voor de hardloop liefhebbers: de Warmlopers rennen de Halve Marathon voor Stichting Jan ten Bloemendal. Kijk voor deelname op www.warmlopers.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Weblog Zwolle,
    En alle Zwollenaren,

    Ik las “In Zwolle leven gemiddeld tussen de 80 en 90 zwerfjongeren die geen thuis hebben. Op straat pik je ze er niet uit.”

    DAT IS TE ERG VOOR WOORDEN.

    Hoe is in hemelsnaam dat ontstaan.

Reageer