Deltion locatie Energieweg verkocht aan Nijhuis

Zwolle – Het Deltion College en Nijhuis Bouw hebben vrijdag 7 maart de definitieve koopovereenkomst ondertekend van de Energieweg 5-7 in Zwolle. Door de verhuizing van het Deltion College naar de campus aan de Mozartlaan in Zwolle, kwam de locatie aan de Energieweg leeg te staan.

Nijhuis Bouw gaat op deze grond, volgens het bestemmingsplan van de Gemeente Zwolle, 46 koopwoningen ontwikkelen en bouwen. In de bouwplannen is gekozen voor een ruime opzet. Het bouwgebied is opgesplitst in twee woongebieden. In het ene gebied komen vrijstaande woningen en grote twee-onder-een-kapwoningen. In het andere gebied staan rijwoningen en kleinere twee-onder-een-kapwoningen. De verkoop staat gepland voor juni 2014. Als alles mee zit, zal de nieuwbouw eind 2014 of begin 2015 beginnen.

De nieuwbouw wordt ontwikkeld en gebouwd door Nijhuis Bouw BV, gevestigd te Rijssen. Nijhuis is een ontwikkelend bouwbedrijf en een familiebedrijf dat bestaat sinds 1906. De 46 woningen worden gebouwd in het Trento-concept van Nijhuis. Nijhuis heeft de afgelopen jaren in Zwolle al een aantal grote projecten ontwikkeld en gebouwd, zoals het woningbouwproject Molen Oever tegenover het PEC Zwolle stadion en het verzorgingshuis Westenhage in Westenholte.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ben het wel eens met braniac. Ervan uitgaande dat de gemeente Zwolle en woningbouwverenigingen vanuit kennis en perspectief handelen, begrijp ik er weinig van dat er voornamelijk op koopwoningen ingezet wordt. Zonder verwijt, maar wat is de gedachte achter deze keuzes?

Reageer