38 jarige man mishandeld op Luttekestraat

Zwolle – Een 38-jarige man uit Zwolle is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober door een man mishandeld op de Luttekestraat in Zwolle. Ook een 34-jarige vriend uit Zwolle kreeg enkele klappen van de man.

politie_logo_4.jpg 

De twee vrienden zagen rond 02.25 uur dat een man ruzie maakte met jonge vrouw. De man liep uiteindelijk weg, maar begon fietsen om te gooien. Toen zij de man hierop aanspraken duwde en sloeg hij de 34-jarige Zwollenaar enkele malen. Toen de 38-jarige man uit Zwolle er tussen kwam kreeg hij diverse klappen van de man waardoor hij kwam te vallen. Terwijl hij op de grond lag, werd hij diverse malen geschopt. Zijn vriend probeerde hem te helpen en uiteindelijk liep de man weg. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de man, maar deze werd niet meer aangetroffen. De 38-jarige man uit Zwolle deed aangifte en van meerdere getuigen zijn gegevens genoteerd. Zij worden nog gehoord.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. @hk

  omdat diegene die ze zoeken tot op heden nog niet is gevonden? eerst nadenken voordat je wat zegt misschien..

  on: hoop dat deze kopschopper snel gevonden word, je moet er niet aandenken dat je zo’n iemand op straat tegenkomt en aanspreekt op dit soort gedrag en vervolgens zo mishandeld word.

 2. Onvoorstelbaar dat niemand hem aan durft te geven. Duidelijk dat de hele groep betrokkenen bang is voor die persoon. Maar meld dan via misdaad anoniem dan wordt in ieder geval de dader gepakt en kan hij geen verdere slachtoffers maken.

 3. de dader zelf waarschijnlijk niet, maar mensen in zijn omgeving die hem herkennen hopelijk wel.

  maar bent dus van mening dat als de dader na een eerste opsporingsbericht nog niet gevonden is / zichzelf niet aangegeven heeft het geen zin meer heeft om het nogmaals te proberen en de dader er dus hoogstwaarschijnlijk mee wegkomt?

 4. Grappig en totaal kansloos Politiebericht,
  wat mij betreft.
  4 okt 02.25 . Wie om half drie in de nacht nog
  oversrtaat zwalkt, tsja. Gevalletje ‘eigen verantwoordelijkheid’.

 5. Begrijp ik je nu goed? Als je iemand om half drie ’s nachts aanspreekt op zijn gedrag ben je zelf verantwoordelijk voor zijn reactie?

 6. Ik moet erg om de domheid van hanshanzeland lachen.
  Als je op je fiets wordt aangereden door een dronken automobilist, is het dan ook je eigen verantwoordelijkheid? Omdat je fietst?

  Of dat je als snackbar eigenaar wordt overvallen tijdens je werk. Ook eigen verantwoordelijkheid? Omdat je werkt?

  Ik pleit voor een permanente IP ban van hanshanzeland, we moeten hem tegen zichzelf beschermen.

 7. Ik mis hier reacties van japser en bernard met hun “moderne staat” en harde wetten ,,,, lachwekkend, die kl… had al in cel moeten zitten, en wel voor de lange tijd, zolang we hier belachelijke wetten hebben blijven we in al die stront zitten, en worden we uigelachen, het is toch erg als er uit andere landen criminelen met plezier hier komen wetende dat je hier niet eens keihard gestraft wordt laat staan wat er daarnaast gebeurt… Opakken die … en keihard straffffffeeenn>:(>:(

 8. Zullen wel Antilliaanse jongens uit Holtenbroek zijn. Oppakken en terug naar land van herkomst als ze de boel verzieken! Gelukkig hadden ze geen wapens mee, anders waren die vast ook gebruikt!

 9. Misschien inderdaad een beetje gewaagd en bevooroordeeld. Terug naar de Antillen. Zal wel rond de Palestrinalaan zijn. Heb je er weleens gefietst ’s avonds? Ik waag mij er niet aan! Dat is ook het gebied waar ze preventief fouilleren in willen voeren. Dat zegt wel iets toch!

 10. Heb je het filmpje gezien? Het staat er zelfs bij om wie het gaat. Wat is daar discriminatie aan? Het geweld wat deze jongens gebruiken tegen een jongeman is buiten alle proportie! Dit mag niet getolereerd worden!
  Al die snackbarovervallen die gepleegd worden in Zwolle! Laat ze werken voor hun centen ipv de criminaliteit in gaan!

 11. Klopt Sanne, het geweld is beangstigend. Toch kun je als je weet wie het is je tips beter bij de politie melden, zoals in de uitzending gevraagd werd. Graag ook de naam dan.
  Zelf fiets ik ’s avonds rustig langs de Palestrinalaan trouwens. Ook in mijn eentje.

 12. Bericht door Sanne, op 14 maart 2014 21:38
  Zullen wel Antilliaanse jongens uit Holtenbroek zijn. Oppakken en terug naar land van herkomst als ze de boel verzieken! Gelukkig hadden ze geen wapens mee, anders waren die vast ook gebruikt!

  Duidelijk Antillianen, maar of ze uit Holtenbroek komen is nog maar de vraag.

 13. Niks discriminatie maar keiharde realiteit met weg kijken en slappe knietjes gaat dit agressie steeds verder . Droom maar fijn verder over ideale wereld jasper tot dat je zelf slachtoffer van bent. Piep je wel anders of keer je andere wang toe ?

 14. @JJR bescherming van mensen die niet verdacht zijn. Je kent toch wel de instelling van mensen, als die mensen wel in beeld zijn, worden die direct door het publiek schuldig verklaart.

 15. Die gasten horen bij zijn vriendenclub, doen mee actief mee en eentje spuugt het slachtoffer zelfs in z’n gezicht.
  Wil je dat volk beschermen Japser?
  Met hun gezichten duidelijk in beeld zijn er veel meer herkenningspunten voor de kijkers en kunnen ze hopelijk zo snel mogelijk opgepakt worden.

 16. Die in het gezicht spuugt is een verdachte, dus die hoef je niet te beschermen. De rest staat er bij en keek ernaar. Kan me best voorstellen dat niet iedereen zijn mond open trekt tegen zo’n agressief figuur. En zelfs dan nog, erbij staan is niet een misdaad. Het is compleet asociaal, maar niet illegaal.

  Ik wil niet perse dit volk beschermen, maar ik zie graag dat mensen die wettelijk gezien niks verkeerd hebben gedaan, niet veroordeeld worden. Of is bevriend zijn met iemand een misdaad?

  Als dat betekend dat iemand minder snel opgepakt wordt, is dat heel jammer, maar ik vind bescherming van wettelijk onschuldigen belangrijker.

 17. Ze staan met z’n vijven aan de deur bij een kroeg en daarna slaan en schoppen er vier à vijf overduidelijk op los.
  Onschuldigen?
  Nee, net zo schuldig in direct handelen, maar zeker ook schuldig door én niet in te grijpen én bewust niet te onthullen wie de dader is.

 18. Jij kunt zien dat die lui die in de Sassenstraat buiten de kroeg stonden, dezelfden waren die op de Luttekestraat er bij waren?

  Niet ingrijpen is schuldig zijn? Dan heb ik nog wel een paar tienduizenden die opgepakt dienen te worden door de politie. Samen met de politie zelf die aangeeft dat het veelal niet aan te raden is om in te grijpen.

 19. Ik heb het filmpje gekeken, alleen de verdachte slaat of schopt, en er is één andere die spuugt. Waar haal jij vandaan dat er overduidelijk 4 à 5 op los slaan en schoppen??

 20. Ja, het is duidelijk te zien dat het dezelfden zijn.
  Er wordt ook gezegd in de uitzending dat hij deel uit maakt van een groep en aan de kleding is te zien dat het dezelfde groep is die ook meedoet aan de laffe aanval.
  Als omstanders niet ingrijpen is dat begrijpelijk en mogen ze wettelijk ook beschermd worden, maar dit zijn direct betrokkenen uit die groep die zelf ook actief deelnemen aan de actie en die zijn dus niet onschuldig.
  Waarom wil je zo nodig zulke klootzakken beschermen?

 21. Ik zie ze NIET slaan of schoppen. Dus of het klootzakken zijn, kan ik niet zeggen. Ik vul dat soort zaken niet in. Daarvoor hebben politie en justitie. Ook al lijkt het heel duidelijk, wij kennen het verhaal nauwelijks. En ik woon graag in een land waar iedereen onschuldig is, tot anders BEWEZEN is. En dat betekend ook dat ik op kom voor mensen die waarschijnlijk geen fijne lui zijn.

 22. Jasper vertroeteld het liefste die laffe schooiers walgelijk en een zieke beperkte zichtsveld op de wereld . Op pakken al dat tuig . Oh nee hebben natuurlijk slechte jeugd gehad en moeten geknuffeld worden >:( ze slaan en schoppen de op los hoe blind ben je dan ? Je zal het maar gebeuren. …

 23. De beelden spreken voor zich, lijkt mij! Het is buiten proportioneel grof geweld! Je ziet hem duidelijk een karatetrap naar het hoofd geven!

 24. Karatetrap naar hoofd geven; daar moet je meestal wat jaren flink voor oefenen. Dat maakt het zoekprofiel al wat smaller. Doe er je voordeel mee vechtsportscholen.

Reageer