Pimp het Plein!

Zwolle – De plannen rondom de herinrichting van het Simon van Slingelandtplein krijgen vorm. Maar voordat dit gebeurt, gaat beeldend vormgever Amelieke van de Lavoir samen met wijkbewoners een kleurrijk kunstwerk realiseren op de ramen van ‘de Plint’. Op de ramen worden op een kleurrijke, illustratieve manier de wensen van mensen uit de wijk weergegeven; de wensen van bewoners, maar ook van instanties en coöperaties: wat willen zij in de wijk? 
 
simon_van_slingelandtplein_impressie.jpg

En wat willen JULLIE in de wijk, en op het plein in het bijzonder? Tijdens de kerstmarkt en tijdens de bijeenkomst op 19 februari hebben bewoners de mogelijkheid gehad in te spreken, en aan te geven wat zij graag zouden zien in de wijk en op het Simon van Slingelandtplein.

Van de Lavoir is aan de slag gegaan met deze ideëen, en heeft er een mooi, sprekend, visueel geheel van gemaakt. In de bijlage vindt u in in Photoshop gemaakte impressie van het eindresultaat. Nu moet dit uiteraard nog uitgevoerd worden, en daar is jullie hulp bij nodig! Van 17 maart tot en met 22 maart gaat van de Lavoir met een groep enthousiaste, creatieve bewoners aan de slag om het kunstwerk uit te voeren. Op zaterdag 22 maart wordt het werk opgeleverd, en met een feestelijke gelegenheid ‘gepresenteerd’. Wil je tussen 17 en 22 maart ook meewerken aan de uitvoering van dit grootse raamkunstwerk? Ervaring met kunst is niet nodig, iedereen vanaf 12 jaar die enthousiast is, en die een stift vast kan houden is welkom! Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@amelieke.com. Tevens kun je het proces volgen op www.pimphetplein.wordpress.com

Artikel delen:

Reageer