Gerdien Rots bereikt finale Beste raadslid

Zwolle – De Zwolse ChristenUnie-lijsttrekker Gerdien Rots heeft de finale bereikt van de verkiezing van het beste raadslid van Nederland. Onderdeel van die finale is een debat, aanstaande dinsdag in de Melkweg in Amsterdam, waarin ze het opneemt tegen raadsleden uit Groningen, Heerlen en Venlo. In de door Pauw en Witteman en de Volkskrant georganiseerde verkiezing gaat het naast het debat opnieuw om het halen van stemmen op de website www.besteraadslid.nl.

De eerder uitgebrachte stemmen zijn komen te vervallen. “Erg leuk om Zwolle in de finale te vertegenwoordigen,” vindt Rots. “Dat er zo veel Zwollenaren en niet-Zwollenaren op me hebben gestemd, zie ik als een groot compliment voor de hele Zwolse gemeenteraad. Er wordt in Zwolle over het algemeen constructieve politiek bedreven en daar ben ik best trots op.” Over de rol van de ChristenUnie in die constructieve gemeenteraad is Rots duidelijk: “De zorg van mensen is ook onze zorg. Daar luisteren we naar en daar bereiken we dingen voor.” Onlangs bleek uit een onderzoek van dagblad De Stentor dat dat goed lukt. De afgelopen vier jaar had de ChristenUnie de meest effectieve fractie van de Zwolse gemeenteraad. Van de moties en amendementen die de ChristenUnie indiende, werd 87 procent aangenomen, meer dan van iedere andere fractie. Stemmen in de finale van ‘het beste raadslid van Nederland’ kan via www.besteraadslid.nl. Daarvoor is wel een Facebook-account nodig.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Hebben we in Zwolle dan toch iemand te kiezen als het gaat om kunde, kennis en debat? Want eerlijk is eerlijk…!

  Gefeliciteerd Gerdien, en hopen dat het resulteert in… …!

 2. Waarom zou ik moeten stemmen op iemand uit Zwolle? Alleen omdat diegene uit deze stad komt? Ik stem liever op iemand van wie ik weet dat hij/zij goed is.

 3. hey maarten, van wie weet jij dan dat die goed is? kun je 1 naam noemen? of roep je maar wat en heb je er totaal geen verstand van?

 4. @ zoishetooknogeenseen: ik snap je opmerking niet. Ik hoef mijzelf hier niet te verantwoorden waarom ik misschien op een ander stem, die keuze is aan mij. Ook waarom ik op iemand stem. En meteen maar te insinueren dat ik er geen verstand van heb, is mijns inziens te kort door de bocht.

 5. Ik persoonlijk ben het volkomen eens met Maarten, je kunt en mag je mening hier ventileren, dat houd niet in dat je dan ook moet gaan verantwoorden over het hoe en waarom je anders gaat stemmen.

  Zie naar mijn mening wel vaker de wedervraag van welke partij je dan wel bent,en dat vind ik dan wel weer erg kort door de bocht,zelfde om te insinueren dat je er geen verstand van zou hebben.

  En ook ik stem op inhoud van een partij,niet of het leuk babbelt of uitziet.

 6. Franklin het is en blijft politiek .Leuk voor Gerdien als ze in de prijzen valt met deze verkiezing .Maar het blijft dan een prijs voor haarzelf .En dat zet nog geen zoden aan de dijk wat betreft de taken uitvoeren in deze gemeente.Als er iets door de gemeenteraad moet is ze altijd afhankelijk van een meerderheid dus is het de vraag of de andere partijen er in meegaan .Ik kan niet zeggen dat de afgelopen jaren binnen deze gemeente het dankzij de de partij van Gerdien Rots beter is gegaan .Er moet nog heel veel gebeuren op gebied van de zorg in deze gemeente en het zal de komende tijd moeilijker gaan omdat de gemeenten het budget wat ze krijgen zelf verdelen moeten .Deze gemeente kennende wordt er heel veel geld aan onnodige dingen uit gegeven .Met name de bruggenbouw rond het centrum het ei boven op de fundatie enz .Ben benieuwd wat Gerdien er na de verkiezing voor de burgers als verbetering doir krijgt .Wens haar veel succes

 7. Ik ben blij voor haar, maar ik ga niet op haar stemmen. Dat ze uit Zwolle komt, verandert niet dat ze bij een partij zit waar ik het fundamenteel mee oneens ben.

 8. Gefeliciteerd Gerdien. Leuk en goed!! Stem zelf ook Christenunie. Goed om te horen dat ze de meest effectieve fractie zijn. Hoop op een goede uitslag binnenkort…

 9. Ik ken haar nog niet echt, we gaan haar volgen. Hoewel CU niet onze partij is kon ik altijd wel met bewondering naar de heer Van Boven luisteren.

 10. Ik snap al die serieuze reacties niet. Dit gaat niet over 19 maart, maar om een grappig onbeduidend internetspelletje. Daar doe ik graag aan mee. En dan hoeft mijn kandidaat waar ik woensdag op ga stemmen daar niet bij te zitten.

 11. O ja, dat zal het zijn. En die Limburgers hebben zich nog nooit iets van Gods en zijn geboden aangetrokken 😉
  Maar dan wordt morgen de schade nog wel ingehaald en wordt die terughoudendheid beloond.

 12. Ja, ik vond haar verhaaltje bij P&W maandagavond ook niet zo sterk overkomen. Nou ja, vandaag kan iedereen het goed dan. (Voorzover er een perfecte kandidaat zou bestaan.)

Reageer