VVD: werkplan Zwolle economisch versterken

Zwolle – De economische regio Zwolle is de sterkste van Nederland. Bedrijven willen zich graag in Zwolle vestigen door de goede bereikbaarheid van de stad en de werklust van Zwollenaren. Het werkplan waarmee de liberalen Zwolle sterker willen maken bestaat uit drie thema’s: het belang van onderneem –en werkgeverschap, aandacht voor jonge arbeidsgeschikten en tenslotte een betaalbaar vangnet.

De VVD Zwolle wil allereerst samen met het MKB op zoek gaan naar de drie grootste ergernissen voor het bedrijfsleven, zodat die snel opgelost kunnen worden. Te denken valt aan het door de gemeente zelf opvragen van een kopie uit het handelsregister, of het tijdig betalen van kleine rekeningen; Ondernemer –en werkgeverschap zorgt voor banen. Om dit ondernemerschap te stimuleren moet de overheid regelgeving versoepelen en administratieve lasten voor ondernemers wegnemen. Zo moeten de supermarkten ook op zondag open kunnen en geven we het MBK de ruimte zelf het koopzondagenbeleid te bepalen. Ook startende ondernemers die uit de bijstand willen komen, kunnen aanspraak maken op een microkrediet. De goede bereikbaarheid van onze stad zorgt voor de aantrekkelijkheid voor ondernemers om zich in Zwolle te vestigen. Overal op de ring moet de maximumsnelheid verhoogd worden naar 70 km/u.

Omdat jonge mensen de toekomst van onze economie maken we gericht beleid op deze doelgroep. Zwolle is een bruisende onderwijsstad. De kennis die deze instellingen brengen maken het voor bedrijven interessant om zich in Zwolle te vestigen. In de afstemming van onderwijs en werkveld neemt de gemeente een ondersteunende rol in. We blijven inzetten op Zwolle studentenstad en verkennen de mogelijkheden om in Zwolle een academische dependance te plaatsen. Omdat een koopwoning voor net afgestudeerden nog vaak onbereikbaar is stellen we voor deze doelgroep startersleningen beschikbaar. Mensen die ongewild aan de kant zijn komen te staan moeten we een vangnet bieden. Omdat dit vangnet wel betaalbaar moet blijven zetten we extra in op de aanpak van bijstandsfraude. De WorkFast methode, is effectief gebleken. Omdat werken meer moet lonen dan een uitkering willen we een deel van de bijstandsnorm investeren in zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen. Daarnaast zorgt een persoonlijk passende tegenprestatie dat bijstandsgerechtigden in de stroom van het arbeidsproces blijven.
Artikel delen:
Reacties 5
 1. De VVD Zwolle wil allereerst samen met het MKB op zoek gaan naar de drie grootste ergernissen voor het bedrijfsleven, zodat die snel opgelost kunnen worden.

  Vreemd dat de partij die claimt zo dichtbij het MKB staat dat niet allang weet.
  Nog vreemder is dat ze vervolgens zelfbedachte ergernissen opsommen.

 2. De paginagrote advertentie van bekende Zwolse MKB-ers tegen meer koopzondagen en een lokale VVD die hier voor is, illustreert pijnlijk 1 van de ergernissen.

 3. De vorige keer was het de Knip is stadshagen en nu dit zouden mensen zich twee keer aan de zelfde steen stoten.
  Of zal de VVD dit keer zijn welverdiend straf krijgen
  Wat mij betreft eerlijkheid duurt het langs

Reageer