SP in Holtenbroek voor veiligheid

Zwolle – De SP staat zaterdag  weer in Holtenbroek, ditmaal om aandacht te vragen voor de (on)veiligheid in de wijk. De partij deelt flyers uit voorzien van veiligheidsspelden. De partij was de drijvende kracht achter de tijdelijke politiepost in de wijk en vind dat er nog veel te verbeteren valt op dit gebied.

Voor de SP is veiligheid – in het bijzonder in Holtenbroek – een belangrijk verkiezingspunt. Een jaar geleden was het een buurtonderzoek van de SP in Holtenbroek III dat naar boven liet komen dat er grote onveiligheidsgevoelens in de buurt leefde. Op suggestie van de partij is daarop een aantal maatregelen doorgevoerd waardoor de situatie zich lijkt te verbeteren. Daarnaast heeft de SP herhaaldelijk de aandacht gevraagd voor de stijging van het aantal inbraken in Zwolle in de afgelopen jaren.

De SP wijst een grootschalig machtsmiddel als preventief fouilleren af. SP-lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Het preventief fouilleren is met veel bombarie geïntroduceerd, maar heeft nog geen wapen opgeleverd. Wij hebben liever elke dag meer wijkagenten op straat, in plaats van eens in de drie maanden een groot fouilleercircus.’ De SP wil verder in buurten waar een veiligheidsprobleem is leegstaande woningen gebruiken als tijdelijke post voor politie en welzijnswerkers, zoals nu op suggestie van de partij ook in Holtenbroek III is gebeurd. Siderius: ‘Politie dicht bij mensen in de buurt helpt het meest om de veiligheid te vergroten. En dan niet vanuit de auto maar gewoon op straat waar mensen aangesproken kunnen worden. Dat is de beste methode om Zwolle veiliger te krijgen.’
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Prachtig toch, ‘meer veiligheid’? 😀 Er is namelijk geen andere partij die daar voor is. Alleen de SP. Echt waar.

  Meer agenten op straat: geweldig! 😀 Wie wil er nu niet meer agenten op straat? Ja, iedereen wil meer agenten op straat. Alleen, beste SP, wie zal dat betalen?

 2. En geld voor de uitbreiding van de Fundatie, waar de SP ook niet voor was. En bouw PEC-stadion, waar de SP niet voor was. Misschien Spiegel ook wel niet. Ik krijg de indruk dat de SP bouwvakkers liever een armoedetoeslag op hun bijstandsuitkering geeft dan een baan.:o

 3. Annie, de SP heeft een à twee jaar geleden een groot veiligheidsonderzoek uitgevoerd in Holtenbroek 3. Als gevolg daarvan komt in holtenbroek 3 nu een (tijdelijke) politiepost.

 4. Heb ik iets gemist? Ik begreep dat er géén extra politiepost komt, enkel een soort steunpunt voor hulpverleners op termijn. Bron: RTV Oost september 2013.

  Geen politiepost in probleemwijk Holtenbroek in Zwolle

  Er komt in Zwolle voorlopig geen politiepost in het winkelcentrum Holtenbroek. Dat meldt de Stentor.

  Op langere termijn wil de gemeente wel opnieuw bekijken waar het basisteam van de politie in Zwolle wordt gehuisvest en waar eventuele steunpunten nodig zijn. De PvdA-fractie pleitte in de Zwolse gemeenteraad voor de komst van een politiepost op het Bachplein om de groeiende overlast en criminaliteit in het winkelcentrum Holtenbroek een halt toe te roepen. Volgens de PvdA zorgen de overlast en toegenomen gevoelens van onveiligheid ervoor dat mensen het winkelcentrum gaan mijden.

  De wijk zal het voorlopig moeten doen met de bestaande politiepost naast het Deltion College. In Holtenbroek III, dat op dit moment als probleemgebied in Zwolle geldt na een reeks geweldsincidenten, zal een woning worden ingericht waar wijkwerkers en hulpverleners gebruik van kunnen maken. Ook de wijkagent kan daar terecht. De woning ligt in de buurt van het winkelcentrum Holtenbroek.

 5. @Dame,

  Leuk gevonden, maar ze waren nu nog aan het werk die bouwvakkers terwijl veel prestige projecten duur en onnodig zijn.

  Denk aan de betaalbare huurwoningen, er is hier in de wijk stadshagen is laatste jaar heel weinig betaalbare sociale huurwoningen gebouwd.

 6. Zeker, Blauwvinger. Die is er al jaren. Maarten verwees naar een extra politiepost in Holtenbroek 3.
  De eerste zin van je eerste reactie, vat ik niet. En over betaalbare huurwoningen heb ik uitgebreid op een ander topic gereageerd. Ga dat niet herhalen, maar uiteraard eens met het belang ervan.

 7. Dame, simpel die zaken die u noemt zijn nu klaar terwijl er nog voldoende vraag is naar betaalbare woningen dus er kan nog steeds gebouwd worden dus bouwvakkers kunnen nu nog steeds aan het werk.

  Zelfde als bv Hedon prachtig maar dat had 20 jaar geleden ook wel gebouwd kunnen worden toen was Zwolle er al klaar voor.

 8. Ok, blauwvinger, en mee eens. Op dat andere topic vroeg ik naar het plan van de gemeente om zelf te bouwen. Daar heb ik niets meer van gehoord. Weet jij hoe het daarmee staat?

Reageer