Berkum de bietenbrug op bij WHC

Zwolle – Berkum heeft zichzelf in de problemen gebracht door bij WHC met 3-2 te verliezen in een duel waarin de Zwollenaren vóór rust al ruim afstand hadden moeten nemen. Nadat Berkum een hele serie kansen had gemist sloeg WHC, in de laatste minuut, voor de derde keer toe en stapten de Wezepers als winnaars van het veld.

“We hadden bij rust met drie of vier doelpunten verschil voor moeten staan. Dat achtervolgt ons al het hele seizoen: wél kansen scheppen maar ze er niet in schieten. En zelf kan ik dat ook niet voor ze doen,” stelde Berkum-trainer Roeland ten Berge misnoegd vast. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Berkum al op voorsprong kwam. Direct na de aftrap kwam de bal bij verdediger Kees Dorgelo die een lange pass verzond richting Arjen Westrik. De Berkum-spits, na lange tijd weer eens terug in de basis, stuurde zijn tegenstander met een perfecte aanname de verkeerde kant op en kon toen, vrij voor het doel, de razendsnelle 0-1 binnen schieten. Vreemd genoeg werd Berkum daar niet beter van want het spel van de Zwollenaren was vaak slordig. Rond de 10e minuut zorgde een serie WHC-corners voor gevaar in de Berkum-defensie en even later kon vleugelspits Tjeerd Korf een flinke kans niet verzilveren.

Na zo’n 20 minuten kwam er wat meer rust in het spel van Berkum dat daarna flinke kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. Zo mikte Jerrol Poot op de paal toen WHC-keeper Frans Koornberg al was gepasseerd en waren er mogelijkheden voor Chris van der Meulen, Yassine Assa en Ruud Wellenberg. Tussendoor kwam Berkum goed weg toen Westrik de bal van zijn eigen doellijn moest rammen.

Berkum begon het tweede bedrijf weer door kansen te laten liggen en dat gebrek aan ‘killersinstinct’ brak de Zwollenaren daarna op. Na een uur spelen leverde de op links uitgebroken Caleb Rahajaan een fraaie voorzet af op Jeffrey van Amersfoort en de WHC-invaller, net drie minuten in het veld, verlengde die al even mooi: 1-1. Nadat Kok, Assa en Huisman vervolgens weer kansen voor Berkum hadden laten liggen was het zeven minuten voor tijd opnieuw raak aan de andere kant. Korf zette voor vanaf links en wéér was Van Amersfoort er goed bij met een mooie aanname en een ongenadige knal die de 2-1 betekende. Slechts enkele minuten later kwam Berkum weer langszij, al was daar een penalty voor nodig toen Marc van der Meulen in het Wezeper strafschopgebied onderuit ging. Broer Chris stuurde keeper Koornberg de verkeerde kant op en bracht zo kort voor het slot de 2-2 op het scorebord, maar daar was het nog niet mee bekeken. In de laatste minuut van de wedstrijd vuurde Rahajaan bij een alles-of-niets-poging een lange pass af op Korf. Die bereikte Peter Drolenga en ook die invaller schoot raak waarmee hij voor de 3-2 eindstand zorgde. 

Door die uitslag heeft WHC de Zwollenaren achterhaald op de ranglijst van de Hoofdklasse C en staat Berkum alleen nog maar door een beter doelsaldo boven de posities die een plek in de nacompetitie betekenen. Berkum wacht volgende week opnieuw een zware klus tegen een concurrent in de lagere regionen want dan ontvangen de Zwollenaren op eigen terrein AZSV, dat vandaag met 2-1 won van VVOG en daardoor nu nog maar één punt minder heeft dan Berkum. 

WHC-Berkum, 15 maart 2014
Eindstand: 3-2 (0-1)
Doelpunten: 1. Arjen Westrik (0-1), 62. Jeffrey van Amersfoort (1-1), 83. Jeffrey van Amersfoort (2-1), 86. Chris van der Meulen (2-2) (strafschop), 90. Peter Drolenga (3-2)
Gele kaarten: Tjeerd Korf, Peter Drolenga, Tanju Sahin (allen WHC)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Jason Huisman, Jerrol Poot, Yassine Assa, Ruud Wellenberg (63. Youp Kok), Frank Hoolsema (76. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Arjen Westrik (63. Karim Chengachi)
Opstelling WHC: Frans Koornberg, Semol Souhuwat,Tanju Sahin, Jesper Beuk, Caleb Rahajaan, Sander Bolt, Jurian van den Brink (42. Kevin Olaria), Jesse Betaze, Rossi Dati (78. Peter Drolenga), Bunyamin Özkök (59. Jeroen van Amersfoort), Tjeerd Korf.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. (weer geen topklasse volgend jaar)volgend jaar 1eklas als dit zo doorgaat .wat een drama voetbal en een misschien ook nog wel verdiende overwinning voor wezep als je je zelf niet beloond

Reageer