WVF opnieuw naar overwinning

Zwolle – WVF  boekte vanmiddag weer 3 punten door een  verdiende winst bij FC Horst. Omdat de gastheren zich ook al nagenoeg veilig weten was er ruimte voor een open wedstrijd. Sybren Poppen was terug en vormde met Marthijn nu weer het verdedigings centrum.  WVF speelde vanaf het beginsignaal van scheidsrechter  Beltman vol op de aanval.

Ondanks de harde wind werd er met goed combinatiespel richting doel van de tegenstander gespeeld. Lennart Bril leek al in de 2e minuut te scoren maar de keeper van Horst redde pas definitief in tweede instantie. Horst werd maar 1 keer gevaarlijk maar Mike redde prima op de hoge inzet vanaf links. Een combinatie tussen de Bril broers werd door Lennart maar net naast geschoten. Een kopbal van Marthijn vd Steege na een voorzet van Richard Bouwmeester had beter lot verdiend maar de bal vloog rakelings over het doel. Het bleef genieten want WVF was de bovenliggende partij met goed voetbal. Helaas werd nog niet gescoord doordat de eindpass  net niet aankwam. Uit het niets kwam de thuisclub in de 34e minuut op voorsprong nadat Rob Meijerink op Mike terug kopte waar Lima tussensprong en de bal langs Mike werkte:  1-0 en geheel tegen de verhouding in. WVF wist echter nog voor rust de stand gelijk te trekken via Lennart Bril die zijn eerste inzet nog gekeerd zag,  maar direct daarna koel bloedig binnenschoot.  Had onze enthousiaste trainer  Freddy Smit dit wel gezien vroegen enkele supporters zich af. Het leek erop dat hij na de eerste gekeerde inzet zijn gezicht nog in zijn handen had verborgen.

Na de rust met de wind mee werd opnieuw de aanval gekozen. Nu was echter Horst het eerst gevaarlijk uit een corner. Kristian Bril miste kort daarna maar net de bal na goed voorbereidend werk van Marc Peppelenbos. Kevin Peters onderbrak kort daarna met een prima ingreep een uitval van Horst. Het windvoordeel werd toch omgezet in klinkende munt: Rob Meijerink zag zijn vrije trap prachtig in de bovenhoek verdwijnen  1-2 in de 55e minuut. Helaas kwam een opzettend Horst weer op gelijke hoogte via een goede uitval en afgerond door invaller Ruitenberg.  Hessel Berends kwam in het veld voor Kristian Bril waardoor Lennart Bril in de spits terechtkwam. Mike te Wiele  bracht met een fantastische redding een hard  ingeschoten vrije trap te keren. Kevin werd gewisseld voor Robert Jan Stals en WVF ging vol voor de 3 punten.  Die kwamen er dan ook na een aktie van de prima spelende Jeroen van Brummen. Zijn voorzet werd afgerond door opnieuw Lennart Bril 2-3. Een gevaarlijke situatie kort voor tijd werd door Rob Meijerink met een “vrouwen en kinderen eerst” ingreep de kop ingedrukt. Effectief  en het eindsignaal bracht dus opnieuw de 3 punten. en prima resultaat dus opnieuw door een prima collectief! Volgende week thuis tegen FC Zutphen en door de andere resultaten vandaag staan zo maar weer op de tweede plek met maar 1 punt achterstand op DFS dat nog wel de inhaalwedstrijd tegen Nunspeet tegoed  heeft.

FC Horst  –  WVF  2-3 (1-1).
Score verloop: 34 Lima  1-0,  40 Lennart Bril  1-1, 55 Meijerink 1-2, 62 Ruitenberg 2-2, 83 Lennart Bril 2-3
Gele kaart: FC Horst: van Tienhoven, Letroit, Ilic, van Wilgenburg   /   WVF géén
Toeschouwers: 125
Scheidsrechter: G.J. Beltman

Artikel delen:

Reageer