Leden Tabanon succesvol op NK grappling

Zwolle – Op sportpark Marienhoeve in Wijk bij Duurstede vond op zaterdag 15 maart 2014 de eerste wedstrijddag van het open NK Grappling plaats. Aan dit sportevenement deden 240 deelnemers mee, afkomstig uit heel Nederland en enkelen uit Duitsland en België.

Van vechtsportschool Tabonon deden zeven leden mee aan dit evenement. Tamik werd kampioen in de klasse -76 kilo voor beginners en Ellen wist een derde plaats te behalen in de open dames klasse. Grappling is een variant van Mixed Martial Arts, waarbij er niet getrapt en geslagen mag worden. Worpen uit het judo, klemmen en verwurgingen uit alle andere vechtsporten zijn wel toegestaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Worden er door Tabonon ook grappling lessen gegeven? Of moet je dan meedoen aan de trainingen MMA, waarbij wel geslagen en getrapt mag wordt.

  2. @Niels33 grappling valt bij Tabonon onder MMA, bij MMA word er hoofdzakelijk grapple lessen gegeven. Wel word er de basis gelegd voor MMA gevechten, echter voor het stand vechten(slaan, schoppen) zal je mee moeten doen met de kickboxers.

Reageer