Be Quick blijft in spoor koploper RDC

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in Hoogeveen met 1-4 van De Weide gewonnen. Het was een welkome zege na een periode van tegenvallende resultaten. Dankzij deze ruime overwinning  blijft Be Quick in het spoor van koploper RDC.

Voor Be Quick was het zaterdagmiddag in Hoogeveen erop of eronder. Bij hernieuwd puntverlies zou een kampioenschap weleens verkeken kunnen zijn en zou zelfs een top-5 plek in gevaar kunnen komen. “Het was de laatste weken natuurlijk niet helemaal zoals het leek” zegt trainer Arnie Pot. “Afgaande op het wedstrijdbeeld  in de laatste wedstrijden hadden we veel meer punten kunnen hebben, maar we scoorden niet.” In Hoogeveen leverde Be Quick niettemin een goede wedstrijd af.

“Vooral over de eerste helft ben ik zeer tevreden” zegt  Pot. “We speelden goed, zetten de tegenstander vast en we creëerden kansen”. Dat betaalt zich al vrij snel uit. In de 17e minuut reageert Cas Duiker goed op een diepe bal en legt die vanaf de achterlijn terug op de inlopende Talha Özen: 0-1. Ruim tien minuten later doet Be Quick het nog eens dunnetjes over. Sander Aarten krijgt een diepe bal van Talha Özen  en die legt hem af op de meegelopen  Bas Buimer. Die schiet hem vanaf een meter of tien in de kruising: 0-2.

 

Pot: “Na de pauze zag het er van onze kant even wat minder goed uit. De Weide kan dan ook op 1-2 komen. Rene Oosterhof reageert nog een keer heel goed op een kopbal.” Maar Be Quick zal vanmiddag niet meer in de problemen komen en ziet dat Sander Aarten twee verdedigers en uiteindelijk ook de keeper aftroeft: 0-3.  De Weide komt dan door een blessure van de doelman met tien op het veld te staan. Prompt komt het team op 1-3 door Marlon Luchtenberg. Pot: “Dat was een fantastisch schot, maar het bracht ons niet meer in problemen. Aan het einde moet je eigenlijk nog uitlopen naar 1-6 of zo, maar 1-4 is ook goed.”  Het slotakkoord is voor Talha Özen. Een schot vanaf randje strafschopgebied wordt van richting veranderd en verdwijnt in de kruising: 1-4.

Na deze overwinning neemt Be Quick de tweede plaats over van Vroomshoopse Boys, dat  vanmiddag tegen Hulzense Boys niet tot winst kwam. Na de mindere resultaten van de laatste weken is het te hopen dat Be Quick in een opwaartse spiraal terechtkomt. Pot: “Toch was ik niet  helemaal verrast vanmiddag. We trainen de laatste tijd goed en dan moet het er ook een keer uitkomen.”

Volgende week speelt Be Quick tegen ASC. Tijd voor revanche na de ongelukkig verloren wedstrijd in Dalfsen eerder dit seizoen.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek (60. Rik Reuvekamp), Floris Blom, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Cas Duiker (70. Felix Boessenkool), Sander Aarten, Aron Tempelman, Talha Özen.

Artikel delen:

Reageer