Marcouch in gesprek met winkeliers

Zwolle – Maandagochtend 17 maart gaat Tweede Kamerlid voor de PvdA Ahmed Marcouch samen met PvdA lijsttrekker Nelleke Vedelaar in gesprek met winkeliers in Holtenbroek over veiligheid van winkeliers, hun personeel, van winkelend publiek en de veiligheid in de wijk.

Wijkwethouder Gerrit Piek is ook aanwezig bij het gesprek. Aansluitend delen de PvdA’ers nog rozen uit in de wijk en in het winkelcentrum. Afgelopen week lanceerde Marcouch nog het actieplein Veilige Wijken. Hierin staat onder meer dat buurtbewoners zelf meer invloed moeten krijgen op de veiligheid in hun buurt. De PvdA wil dat zij zeggenschap krijgen over de prioriteiten van de wijkagent en meebepalen waaraan het buurtveiligheidsbudget wordt besteed. In steden moet er tenminste één wijkagent per 5000 inwoners zijn, die de buurt en de bewoners kent en de cultuur begrijpt.

Marcouch: “In een onveilige buurt wint de sterkste, daar kunnen mensen niet leven, kinderen niet spelen of ondernemers niet werken. Dat tolereert de PvdA niet. Buurtbewoners weten zelf het beste wat de grootste problemen in de wijk zijn, en daarom moeten zij dat samen met hun wijkagent dichtbij huis kunnen regelen. Er moeten snel voldoende wijkagenten komen. Burgemeesters en politie moeten draaideurcriminelen voortdurend op de huid zitten en hard aan pakken. Dat werkt goed in onze hoofdstad, wat ons betreft doen we het overal zo. Woninginbraken, overlast en beroving zijn echte, harde misdaden die een gigantische impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Het gebeurt te vaak dat slachtoffers van criminaliteit, overlast en intimidatie besluiten te verhuizen. Dat kan niet. De PvdA staat pal achter de slachtoffers. Gemeenten en de politie moeten hand in hand met hen de problemen in de wijk oplossen.”

De PvdA wil ook meer maatregelen om inbraken te voorkomen. Een woninginbraak heeft grote impact op je leven: het idee dat er iemand in jouw huis is binnengedrongen is onverteerbaar . Tachtig procent van de dieven pleegt een inbraak omdat de buit gemakkelijk voor het grijpen ligt. Goed hang- en sluitwerk is het beste preventiemiddel. Gemeenten moeten hun inwoners daarbij helpen en een deel van de kosten vergoeden. Woningcorporaties en verzekeraars kunnen daaraan meebetalen omdat zij er baat bij hebben: de schade die hiermee wordt voorkomen weegt ruimschoots op tegen de kosten. Tot slot strijdt de PvdA tegen huisjesmelkers en verloedering van woningen. Malafide huisjesmelkers moeten al bij een tweede overtreding een bestuurlijke boete kunnen krijgen en een beroepsverbod als zij volharden. Gemeenten gaan pandeigenaren actief aanschrijven om hun panden veiliger en schoner te maken om de gezondheid van hun bewoners te waarborgen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Nooit zoveel geweldige beloftes en plannen van de politiek als voor de verkiezingen…
  Daarna vervallen we weer in radiostilte.

  “We dronken een glas, deden een plas en alles werd minder dan zoals het was”

 2. HansVu.

  Lees elders op WLZ een andere strekking.

  Bericht door Youcef Ben Ali, op 16 maart 2014 21:48
  @Hansvu

  Was idd niet van plan op jou te reageren, geheel tegen mijn natuur in, maar zal het nu doen en daarna niet meer.

  Ten eerste: check je feiten, want je hebt geen idee waar je het over hebt als het gaat om die dame.
  Ten tweede: je hebt mijn mail, mijn nummer en we zijn gelinkd via Linkedin. Op geen enkel moment heb je maild, gebeld of om toelichting, opheldering of wederhoor gevraagd. In plaats daarvan kies je ervoor te handelen zoals je nu handelt.
  Ten derde: niet heel lang geleden maakte je hier op weblog de PvdA uit voor de “partij van de arabieren en de partij van de allochtonen”.
  Bij mij heb je je dan voorlopig ongeschikt verklaard voor iedere vorm van debat of discussie.
  Ben dag en nacht bereid publieke verantwoording af te leggen, ben dol op kritiek en op felle discussies, maar ben geen voetveeg of spuugbak voor het chronisch ongenoegen van anderen.
  Alles is mogelijk, maar wel binnen de grenzen van waardigheid en betamelijkheid.
  Heb een fijne avond verder.

 3. Youcef, je kan wel houden van discussie’s, je bent dol op kritiek, maar het aan bejaarden uitleggen waarom ze uit het verzorgingstehuis worden gezet, aan mensen uit de zorg uitleggen waarom zij hun baan gaan verliezen, aan Nederland uitleggen waarom de werkeloosheid met de dag stijgt en aan kinderen uitleggen waarom de armoede onder Nederlandse kinderen nog nooit zo hoog is geweest gaat je niet lukken. De PVDA is zijn achterban kwijt. Zwolle doet er goed aan om geen PVDA te stemmen. Een stem op de PVDA is de komende jaren een verloren stem.

 4. Tante, je hebt helemaal gelijk. Mijn ouders en ik hebben altijd pvda gestemd, maar de laatste jaren al niet meer. Vroeger waren ze er voor de arbeiders, nou geloof me nu niet meer. Sociaal zijn ze heeeeel diep gezakt. Wat er nu nog van sociaal nederland oer is, word door hun in rap tempo afgebroken. Van de vvd en d’66 verwacht je dat, maar dit zou je niet verwachten van de pvda. Stem nu al jaren op de enige echte arbeiderspartij, nl de sp.

 5. Suze,maar de SP zal het zeker niet worden,mij teveel geschreeuw en te weinig wol.

  Onderstaande bericht zegt meer dan genoeg.Met dank aan de schrijfster die het keurig verwoorde.

  Bericht door Dame, op 17 februari 2014 23:08
  Is het nu bewuste misleiding dat Siderius die inhuurkrachten “ambtenaren” noemt of gewoon dommigheid? Ambtenaren zijn werknemers met een vast of tijdelijke aanstelling en met een salaris conform functie en CAO. Ik denk niet dat er één ambtenaar bij de gemeente Zwolle is die boven de Balkenendenorm verdient; zelfs niet boven de “Meijer”-norm.
  Die inhuurkrachten zijn mensen die voor tijdelijke klussen worden ingezet en die of ZZP-er zijn of voor een bureau werken. Het is goed om kritisch te zijn op de inzet van deze externen. Niet alleen omdat de kosten hoger zijn dan van een ambtenaar, maar ook omdat te voorkomen dat bezuinigingen op het ambtelijk apparaat via inhuur wordt gecompenseerd, waarmee het als verdringing van regulier werk kan worden beschouwd. Met dat aspect ben ik het eens met de SP.
  Voor de rest vind ik het een hysterisch bericht. Niet alleen misleidend omdat de externen ‘ambtenaren’ worden genoemd, maar ook omdat de SP heel goed zal (of kan) weten dat die ??100 per uur weinig zegt. ZZPers zijn afhankelijk van opdrachten en moeten een buffer hebben voor de perioden dat ze geen opdracht hebben. Ook bij ziekte en vakantie krijgen ze niets uitbetaald. Hun administratie en acquisitie-uren zijn eveneens onbetaald. En ten slotte moeten ze geld reserveren voor arbeidsongeschiktheid en pensioen.

 6. franklin echte ambtenaren zijn er steeds minder niet alleen bij de gemeenten maar ook bij de provincie op het kantoor.De oudere ambtenaar die eruit gaat met pensioen komt vaak een uitzendkracht flexwerker voor in de plaats in drukke tijden .Deze krijgen nooit een vast contract bij gemeente of provincie.Zo gebeurt het bij de particuliere bedrijven maar ook bij overheidsistellingen als het een drukke tijd is mogen ze blijven wordt het minder gaan ze eruit.Dus na mijn mening is de politiek helemaal niet bezig voor de werkgelegenheid of om banen te creeeren .

 7. Misschien moet Marcouch zijn eigen achterban eens streng toespreken. De achterban die zo trots zijn op hun afkomst en dubbele paspoort.

  Hoeft hij ook niet naar Holtenbroek. En waarom alleen in Holtenbroek? Ow, natuurlijk…

 8. Geert .

  Jammer dat je de discussie weer plat en suggestief benaderd, waarom zou zijn achterban niet trots mogen zij op hun afkomst, of is dat alleen aan Nederlanders gegund.

  Jammer, maar het geeft in deze meer over jezelf dan van Marcouch weer.

  Maar een voetnoot waar je misschien iets aan hebt om over na te willen denken.Als je de handen niet meer ineen kunt slaan, maar begint met mensen op te offeren, hou er dan ook rekening mee dat ook jij de volgende kunt zijn.

Reageer