Geslaagd Greijdanus Klassiek

Zwolle – Zaterdag 15 maart was het jaarlijkse concert Greijdanus Klassiek in de Grote- of St. Michaelskerk te Zwolle. Leerlingen van het schoolkoor voerden prachtige klassieke werken uit onder leiding van Erik Korterink, muziekdocent op het Greijdanus College. Voor hem was deze avond extra speciaal omdat het zijn praktijkexamen voor het conservatorium was.

foto_door_maarten_van_de_streef_-_geslaagd_greijdanus_klassiek.jpg

“Erik is geslaagd… met een 9!” Het is een welverdiende uitslag van de avond. Zowel Erik Korterink en de leerlingen zijn erg blij met het resultaat. Ze hebben dan ook op een prachtige manier laten horen waarvoor ze de afgelopen tijd met hun docent hebben gestudeerd. Het concert begint al indrukwekkend als het schoolkoor komt oplopen onder het zingen van het ‘Kyrie Eleison’. In een goed gevulde St. Michaelskerk klinken stukken van Bach en Vivaldi. Het Kamerkoor, een selectie uit het Schoolkoor, zing het ‘Sanctus’ van Schubert. Hoge noten worden feilloos gehaald onder begeleiding van het al jaren meewerkende strijkkwartet Mariposa.

Zowel solo als in koor is het zuivere geluid van de leerlingen opvallend. Het koor wordt begeleid door diverse instrumenten, waaronder hobo, kistorgel en trompet. Maar ook a capella laten de leerlingen hun talenten zien door het zingen van het ‘God so loved the World’ van Stainers. Na meerdere dankwoorden en het uitdelen van bloemen, klinkt bij het aflopen van het koor: ‘God be with you till we meet again’. Het applaudisserende publiek is onder de indruk.
Artikel delen:

Reageer