Eerste lustrum van Latent Talent

Zwolle – Dit jaar viert Zwolle het eerste lustrum van Latent Talent.  Op 7 Zwolse scholen voor voortgezet onderwijs vinden momenteel voorrondes plaats, waar scholieren van 12 tot 18 jaar hun creatieve talenten tonen.

De winnaars treden op dinsdag 15 april op  tijdens een feestelijke finaleavond  in Odeon. Een vakkundige jury kiest uiteindelijk de winnaar die met de hoofdprijs zijn of haar talent verder kan ontwikkelen. Wie wordt  in 2014  de opvolger van Emily Bouwhuis (violiste, winnaar 2013), de Gekke Swag Boys (hiphop, winnaars 2012), Laurens van de Sluys (goochelaar, winnaar 2011) en Tessa & Vera (swingende muziek, winnaars 2010)? Elk jaar worden we weer verrast door latent Zwols talent, dat een groter podium verdient.  De winnaar ontvangt een prijs ter verdere ontwikkeling van het talent. Eén van de vorige winnaars maakte een studiereis naar Australië en kwam met een koffer vol belevenissen en een schat aan ervaring terug.

Elke deelnemende school koppelt het evenement aan een schooleigen goed doel. Een deel van de opbrengsten uit de kaartverkoop gaat naar de projecten die door de individuele scholen worden ondersteund. Voor meer informatie kunt u terecht op www.talentzwolle.nl. Hier kunt u ook uw kaarten bestellen. Reserveer snel, want het aantal kaarten is beperkt.  We zien u graag op 15 april, want  samen met u maken we latent Zwols talent beter bekend. De stichting Latent Talent is opgericht door Rotary Zwolle Noord, onderdeel van de wereldwijde serviceclub die onder andere als doel heeft zich in te zetten voor de lokale gemeenschap, dit in samenwerking met partijen in de regio. Met eigen bijdragen, subsidies, kaartverkoop en sponsoring vanuit het bedrijfsleven is een fonds gecreëerd om jonge talenten een zetje in de rug te geven bij de verdere ontwikkeling van hun talent.
Artikel delen:

Reageer