Extra informatiemiddag Gymnasium Celeanum

Zwolle – Voor wie geïnteresseerd is in het Gymnasium Celeanum, maar het Open Huis en de voorlichtingsavond heeft gemist -of wie nog extra informatie wil- organiseert het Gymnasium Celeanum een extra informatiemiddag op woensdag 26 maart a.s. van 15.00 tot 16.00 uur.

Het Celeanum is het enige zelfstandige gymnasium in Zwolle en omgeving en heeft zo’n 900 leerlingen. De school kenmerkt zich door gevarieerd onderwijs, een veilige omgeving, een internationale profilering en draagt het keurmerk van de sportactieve school. De school heeft twee locaties: een gebouw aan de Westerlaan op loopafstand van het NS-station, waar vooral de onderbouw les krijgt en een gebouw aan de Zoom, waar vooral de bovenbouw lessen volgt.

Leerlingen die naar het Celeanum gaan kunnen hun talenten helemaal kwijt en bovendien verder ontwikkelen. Want naast de gebruikelijke vakken biedt de school ook extra vakken aan zoals Cambridge Engels, Spaans, Chinees en Wiskunde D. En natuurlijk Grieks en Latijn! Vanaf de brugklas maken de leerlingen kennis met de rijke geschiedenis van de Grieken en Romeinen, genieten van alle verhalen over goden en helden en lezen echte oude teksten. Het vertalen en begrijpen van Griekse en Latijnse teksten leert leerlingen heel precies kijken en ingewikkelde problemen analyseren. Handige en noodzakelijke vaardigheden voor veel andere vakken, zoals wiskunde en natuurkunde. Voor meer informatie: www.celeanum.nl of mail naar administratie@celeanum.nl
Artikel delen:

Reageer