Zaalvoetbaltoernooi brengt 3600 euro op

Zwolle – Jan ten Bloemendal was ooit zelf dakloos en hij weet hoe het is om alles kwijt te raken. Nu hij een goed onderkomen heeft, zet hij zich samen met andere Zwollenaren in voor stadsgenoten die in nood verkeren.

Op vrijdag 14 maart organiseerde Stichting Jan ten Bloemendal een sponsor zaalvoetbaltoernooi. De opbrengst gaat naar starterspakketten voor zwerfjongeren. Een starterspakket kan bestaan uit bijvoorbeeld een laptop voor school, sportkleding of meubilair om een kamer in te richtten.

In totaal 10 teams deden mee, waaronder een team van Groen Links, Delta Wonen, Limor en de Herberg. Wethouder Nelleke Vedelaar deed de aftrap en benadrukte het belang van de actie, omdat zwerfjongeren dankzij de actie met wat extra hulp een betere toekomst kunnen opbouwen. Een team van het Carolus Clusius College heeft uiteindelijk de beker in de wacht gesleept. De actie heeft in totaal € 3.600 euro opgebracht. Na aftrek van de kosten van het toernooi, zal dit bedrag worden besteed aan de starterspakketten. Voor de hardloop liefhebbers: de Warmlopers rennen de Halve Marathon voor Stichting Jan ten Bloemendal. Kijk voor deelname op www.warmlopers.nl.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jammer dat er nog kosten voor het organiseren af moet met zo’n mooi bedrag. Waren daar geen sponsoren voor? En zijn die kosten hoog? Wel heel mooi initiatief trouwens.

Reageer