Drie aanhoudingen na diefstal van tas

Zwolle – Maandagmiddag 17 maart zijn een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Zwolle aangehouden in verband met de diefstal van een tas van een 44-jarige vrouw uit Zwolle. Dinsdagmorgen 18 maart werd een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor dezelfde zaak.
 
politienieuws.jpg
 
De vrouw bemerkte maandag rond 15.00 uur bij thuiskomst dat haar tas, die ze achterop haar fiets had gebonden, was verdwenen. Toen zij en haar man het track&trace-systeem van haar telefoon activeerden kwam de locatie van de telefoon in beeld. Hierop hebben zij de politie ingeschakeld. Uiteindelijk kwam de politie met behulp van het systeem uit op de Zeven Alleetjes waar een groep jongeren stond. Een deel van de groep ging er vandoor. Degenen die bleven staan werden gecontroleerd. Daarbij haalde de 16-jarige jongen de tas van de vrouw tevoorschijn. Hij werd aangehouden. Toen de telefoon niet meer in de tas bleek te zitten is het onderzoek voortgezet. De telefoon bleek toen op het Maagjesbolwerk te zijn. Daar werd het 14-jarige meisje aangetroffen. Zij had de telefoon niet meer in haar bezit, maar het was duidelijk dat zij wel tot het weggevluchte deel van de groep behoorde. Hierop werd ook zij aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de telefoon in het bezit was van de 15-jarige jongen. Hij werd dinsdagmorgen buiten heterdaad aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Artikel delen:
Reacties 18
 1. Zo jong en dan al bedorven. 14 tot 16 jaar. Goed werk van de politie trouwens. Maar ja, dat word niet meer dan naar bureau jeugdhalt. Een taakstraf-je dus.

 2. @br..de ouders een boete geven?..daar kan ik me nou zo pissig om
  maken..waarom de ouders een boete..omdat hun kind niet aan de
  ketting ligt? Man doe gvd normaal..
  Ik ben door mijn ouders ook goed en netjes opgevoed, maar
  heb toen ik jong was ook weleens wat gejat hoor..of stiekum
  meegenomen.:P ..en hadden mijn ouders daar dan de
  schuld van moeten krijgen?..hoop voor jou dat je geen
  kinderen hebt,arme kinders!

 3. Kinderen zijn minderjarig, inderdaad verdienen de ouders een boete, niks mis mee. Je argumenten om dat niet te doen slaan nergens op Annetjuh, misschien snappen die ouders dan dat ze hun kinderen niet op straat rond moeten laten hangen, dat is nl. hun verantwoordelijkheid en niet van de samenleving. Mooi dat die ettertjes gepakt zijn.

 4. @annetjuh, doe russtig wijfje, als je goed leest, dan lees je ook dat de kinderen minderjarig zijn en dat betekent dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt!!!! Zo hoort het in een normale moderne land en als de ouders niet in staat zijn om welke reden dan ook hun kinderen goed te gaan opvoeden dan is dat hun probleem zeker ook!!!
  De omgeving heeft er wel wat invloeg op de kinderen maar dat zijn de ouderes die in eerste instantie verantwoordelijk zijn!!!;)

 5. @leonardo…jij hing nooit met je vrienden op straat..
  en hebt zeker ook nooit iets gedaan wat niet mag?
  Nou nou..das knap hoor:D

 6. Klopt Annetjuh, ik hing nooit op straat rond s’ avonds. Ik heb ook nooit iets gestolen of gesloopt. Resultaat van een strenge, maar rechtvaardige opvoeding.

 7. Ik hing wel af en toe op straat rond, maar dat was rond die tijd om een potje te voetballen op het plein. Daarnaast nooit dingen gesloopt of gestolen. Maar goed ook, want mijn ouders hadden me naar de politie toe gesleept.

 8. @Japser, je bent zeker zo’n iemand die geen vlieg kwad zou doen en dat is goed ook, juiste opvoeding gekregen, maar soms vind ik jou reacties wat soft… en ik denk dat je tot op de dag van vandaag nog elke dag chocolademelk drinkt en naar de Ernst bobbie en de rest zit te kijken.
  Hoe dan ook ik ben niet altijd met je eens, maar ik mag je wel!

 9. maar
  heb toen ik jong was ook weleens wat gejat hoor..of stiekum
  meegenomen

  Ik nooit!!! Je doet hier wel heel luchtig over en het komt bij mij over of je eigenlijk wel kan begrijpen dat kinderen dit doen. Nou, naar mijn mening is dat geen normaal gedrag.

 10. Nou ik zeg niet dat het normaal is..maar ik bedoel te zeggen
  dat mijn ouders daar geen weet van hadden..en dat was maar goed ook..
  maar de meeste ouders weten vast niet wat hun tieners buiten
  allemaal uitspoken. Dat tristan van der v 14 mensen neermaait
  in een winkelcentrum..had hij ook vast niet van zijn ouders opgedragen
  gekregen hoor.

 11. Bericht door annetjuh, op 19 maart 2014 16:47
  maar de meeste ouders weten vast niet wat hun tieners buiten
  allemaal uitspoken.

  Klopt, de moeder van Balthazar Gerads wist ook niet dat hij Willem van Oranje ging vermoorden.

 12. ouders onder toezicht plaatsen lijkt me wel nuttig…als je je kroost rond laat zwerven ben je niet echt goed bezich… opvoeden is je plicht ouders…

Reageer