Handbalheren SV Zwolle met winst uit Hengelo

Zwolle – De handbalheren van SV Zwolle hebben na hun kampioenswedstrijd afgelopen week dit weekend in Hengelo (GLD) een winst mogen behalen op de nummer twee: Quintus. Met een eindstand van 17-21 werden de twee punten mee naar Zwolle genomen.
Voor deze wedstrijd heeft de Zwolse trainer/coach een alternatieve opstelling gekozen en gaf de heren, die dit seizoen minder aan spelen toe kwamen, de gelegenheid meer speelminuten te maken. De wedstrijd begon en bleek al snel dat het een stevige pot kon worden. Zwolle kreeg dan ook vrij snel een strafworp mee en kwam hierdoor op de voorsprong. 
 
handbal.jpg 
Echter de momenten daarna konden de gasten niet scoren in tegenstelling tot de thuisploeg. SV Zwolle keek een aantal minuten tegen een achterstand aan, maar bij 1-5 begonnen de heren weer bij te komen. Doordat de Zwollenaren minder op afstand konden scoren, creëerden en zochten ze de ruimte op. En met succes, want de heren trokken bij tot maar twee punten verschil. Uiteindelijk gingen de heren met 9-10 de rust in. De tweede helft begon direct goed en de stand werd gelijk getrokken door een mooi gelobde bal van Patrick Dania, die een leuke speelstijl heeft. Een waarbij een ras handballer gemakkelijk door hem op een verkeerde been gezet kan worden. 
Een moment van verbijstering was er wel in de tweede helft, want er werd een break-out ook zo abrupt onreglementair beëindigd, dat het spel even stil werd gelegd. Na spelhervatting begonnen de Hengelose mannen met een man minder. 
Ondanks enkele onbestrafte overtredingen en verdedigingstechnieken, wat niet meer van deze tijd is, wisten de gastheren een bepaalde motivatie bij de gasten los te weken.

SV Zwolle nam nu meer het heft in handen en speelden op tempo de tegenstander uit. De heren werden af en toe flink aangepakt, maar wisten zich toch slinks langs de verdediging van Quintus te begeven. Door enkele tegendoelpunten uit onverwachte hoek werden de heren uit Zwolle toch weer wakker geschud. De verdediging werd weer wat aangescherpt, zodat de acties van het Hengelose team meer vanuit de tweede linie moest komen. Dit gaf hun scherpschutter echter wel meer de mogelijkheid om verrassende afstandsschoten af te kunnen lossen. Daar werden er vele van afgeweerd door de Zwolse keeper, maar af en toe waren er van die onhoudbare bij. Dit soort ballen van de jonge nummer 6 van Quintus zijn altijd zeer gevaarlijk. In de eindfase van de wedstrijd bleef het team uit Zwolle kalm en hield het verschil telkens op een ruime marge. De Overijsselse formatie kon op dit moment zelfs nog steeds de tegenstanders met snelheid verrassen of door ze juist op te zoeken en te passeren. De eindstand bleef uiteindelijk op 17-21 staan na het eindsignaal en SV Zwolle nam de winst mee terug uit Gelderland. Doelpunten: Hans Kan 6 Bart Kroeze 4 Rik Talens 3 Robert ter Stege 3 Luuk Broers 2 Jelle van den Bos 2 Patrick Dania 1 Zeer gewaardeerde supporters bedankt! Volgende week zondag 23 maart 2014 zal de laatste competitiewedstrijd zijn voor de heren. Om 12:05 uur zal de heren 1 wedstrijd DSC tegen SV Zwolle plaatsvinden in Keizerslanden te Deventer.

Artikel delen:

Reageer