Scholieren de straat op voor Natuurlijk Schoon

Zwolle – Zo’n 15.000 scholieren uit 16 gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 31 maart tot en met 4 april doen 250 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA.

Naast scholieren zorgen ook vrijwilligers van verschillende verenigingen ervoor dat het zwerfafval in hun leefomgeving wordt opgeruimd. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen een feest voor de hele school winnen. Het is de zesde keer dat de actie wordt georganiseerd. Vorig jaar werd 26.000 kilo zwerfafval ingezameld. Dit is te vergelijken met ruim 17.000 volle vuilniszakken.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie op www.rova.nl/natuurlijkschoon
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leerlingen van Landstede aan het Rechterland ook mee laten doen sinds dat zij daar hun locatie hebben Nieuwe Vecht en Boerendanserdijk licht vol met afval.En Rechterland ook .
    jammer zoals het er nu uit ziet.

  2. allemaal niks waard na deze dag gooien dezelfde scholieren alles weer van zich af .Zie het dagelijks gebeuren bij de scholen in de pauzes.Dan zitten ze vlak naast een afvalbak maar gooien nog hun blikjes en broodzakken er naast

Reageer