Techniekstudenten speeddaten met bedrijfsleven

Zwolle – Op donderdag 20 maart a.s. treden ruim 70 techniekstudenten in gesprek met regionale technische bedrijven om bij hen een stageplaats te bemachtigen.

De jarenlange gezamenlijke promotie voor techniek van het bedrijfsleven en het onderwijs lijkt haar vruchten af te werpen; 150 eerstejaars studenten volgen op dit moment de opleiding Middenkader Engineering, Werkvoorbereider Installeren en Allround Operationeel Technicus. In mei 2014 staat voor deze studenten een 8-weekse oriëntatiestage gepland. Deze stage is erg belangrijk voor het verloop van en keuzes in hun verdere loopbaan. De helft van het aantal eerstejaars studenten heeft inmiddels zelf een stageplaats weten te vinden.

Om de andere helft ‘werknemers van de toekomst’ aan een stageplaats te helpen deed het Deltion College samen met de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw in februari een oproep aan het regionale technische bedrijfsleven. In deze stichting zijn diverse technische bedrijven en onderwijsinstellingen vertegenwoordigd, die zich gezamenlijk inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Op de oproep werd enthousiast gereageerd. Ruim 30 bedrijven zegden hun medewerking en daarmee één of meerdere stageplaatsen toe. Voor de bedrijven dé gelegenheid om de stagiaire te kiezen die bij hen past en voor de student een kans om zich te oriënteren op een prachtige stageplaats. De speeddate start om 15.00 uur op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. In verschillende rondes zullen bedrijven en studenten met elkaar in gesprek gaan, met als doel een goede match te vinden. Het evenement eindigt om 17.00 uur.
Artikel delen:

Reageer