Diezerpoort steekt de handen uit de mouwen

Zwolle – Enthousiaste bewoners van Diezerpoort steken zaterdag 22 maart de handen uit de mouwen tijdens de nationale vrijwilligersdag NL Doet. In verschillende buurten gaan vrijwilligers aan de slag met een opruim- of opknapactie.

Een onderwerp dat vorig jaar tijdens de wijkdiologen “Jij bent aan de buurt” regelmatig aan de orde kwam, was het tegengaan van de verloedering van de buurten.  Reden te meer voor de betrokken Dierzerpoorters om hun krachten te bundelen en juist ook deze dag aan te grijpen om aan de slag te gaan.

In hele wijk worden tussen 10.30 en 12.30 uur verschillende acties opgepakt. Zo houdt in Dieze Centrum een bewonertoezichthouder, samen met een aantal cliënten van het Leger des Heils een opruimactie. In de Indische Buurt pakken kinderen onder andere de speeltuintjes aan om zo hun buurt klaar te maken  voor het voorjaar.  Bewoners van de Bolle Bieste maken de natuurspeelplek Groene Bieste lenteklaar en creatieve vrijwilligers gaan in Dieze Oost aan de slag om de etalages aan het Simon van Slingelandtplein ‘aan te kleden’. De opening hiervan vindt rond 16.00 uur plaats. Diezerpoorters die zich graag bij een van de acties wil aansluiten, of meer informatie wil over de vrijwilligersactie in Diezerpoort, kan contact opnemen met Sandra van der Velden van Travers via telefoonnummer (038) 751 8444. Meer informatie over NL Doet vindt u op de website www.nldoet.nl.
Artikel delen:

Reageer