De kunst van het leren op basisschool de Marshof

Zwolle – Op woensdag 26 maart opent OBS De Marshof voor het eerst zijn deuren als cultuurschool! De officiële aanzet tot deze opening zal worden gegeven door poppentheater Gnaffel. Zij zullen met mensgrote poppen die tot leven komen een voorstelling geven voor alle leerlingen van de school.

Na deze magische opening mogen de leerlingen workshops gaan volgen. Er kan gekozen worden uit een breed aanbod van activiteiten, zoals Streetdrums, Popart, toneel en speksteen bewerken. Ook Theater Gnaffel verzorgt twee workshops. Op 28 mei 2014, volgt een tweede cultuurdag. De cultuurdagen zullen vervolgens een maandelijks terugkerend feest op De Marshof zijn. Op de Marshof ontwikkelen kinderen zich met hoofd, hart en handen. De cultuureducatie biedt ruimte aan die ontwikkeling: verbazing, verbeelding, waardering en creativiteit. De culturele projecten op de Marshof worden aangeboden binnen een onderwijscontext. Zo dragen zij bij tot verdieping en leerrendement.

Na woensdag 26 maart zal OBS De Marshof officieel verder gaan als cultuurschool. Hier is een periode met veel activiteiten aan vooraf gegaan. Het afgelopen schooljaar hebben de kinderen o.a. al op veel manieren kennis kunnen maken met cultuur. Zo zijn ze naar het Rijksmuseum geweest, is een  voorstelling bezocht van poppentheater Gnaffel, ‘Apenstreken’ en hebben de leerlingen een concert beluisterd van Peter en de Wolf. Dit schooljaar zullen er nog veel meer culturele activiteiten volgen waaronder een optreden met het Nederlands Symfonieorkest. Meer informatie: www.marshof.nl
Artikel delen:

Reageer