Erop of eronder voor Berkum tegen AZSV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen AZSV en dan is het letterlijk erop of eronder voor de Zwollenaren. Berkum verloor de laatste twee wedstrijden en heeft nog maar één puntje voorsprong op de ploeg uit Aalten.

“We zullen in ieder geval niet geklopt mogen worden op arbeid en inzet. AZSV heeft de laatste tijd laten zien dat ze een goede ploeg hebben dus die gaan we niet maar zo even wegtikken,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Ik vind wel dat wij genoeg kwaliteiten hebben om deze wedstrijd te kunnen winnen en iedereen bij ons beseft natuurlijk hoe belangrijk dat nu is.”

AZSV moest dit seizoen, na een kampioenschap in de 1e Klasse D, erg wennen aan de Hoofdklasse C want de ploeg sprokkelde in de eerste negen wedstrijden maar één schamel punt bij elkaar. Daarna was het lek kennelijk boven want de selectie van trainer Dennis van Toor haalde 19 punten uit de volgende 11 duels. AZSV verloor in de laatste vijf wedstrijden maar één keer en dat was in het bizarre duel bij SC Genemuiden. AZSV kwam toen, na een paar keer achter te hebben gestaan, terug tot 4-4 maar zag Genemuiden in blessuretijd alsnog toeslaan en met 5-4 winnen. Vorige week deden de Aaltenaren het beter want toen werd VVOG met 2-1 verslagen. AZSV kwam op voorsprong door twee doelpunten van topscorer Robbin Thuss en VVOG kwam niet verder dan één tegengoal in de tweede helft, ook doordat de Aaltense doelman Ruud Kempers een geweldige wedstrijd keepte.

 

Berkum heeft teleurstellende weken achter de rug met verliespartijen tegen Staphorst (0-1) en WHC, dat met 3-2 aan het langste eind trok. In die laatste wedstrijd kwam Berkum binnen een halve minuut op voorsprong maar liet de ploeg vervolgens een karrevracht aan kansen liggen. Uiteindelijk leek het op een 2-2 remise uit te draaien maar in de laatste minuut gaf WHC alsnog de genadeklap en dat zorgde, gezien het spelbeeld, voor een flinke kater bij de Zwollenaren. “We zijn natuurlijk teleurgesteld dat we die wedstrijden hebben verloren, vooral als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad. Het rendement moet bij ons dus duidelijk omhoog maar ik maak me pas écht zorgen als je helemaal geen kansen meer creëert,” vindt Chris van der Meulen.

Door de verliespartijen van de laatste weken maakt Berkum op de ranglijst van de Hoofdklasse C nu deel uit van een groep van vijf teams met een onderling verschil van maar één punt. Op grond van een beter doelsaldo staat Berkum nog nét boven de gevarenzone maar de Zwolse ploeg wordt in de nek gehijgd door diverse achtervolgers, waar AZSV er één van is.

De winnaar van de wedstrijd Berkum-AZSV krijgt dus waarschijnlijk wat lucht maar een verlies betekent voor beide teams problemen om het vege lijf te redden. Het duel op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en er wordt gespeeld onder leiding van scheidsrechter Robbert Westland uit Zwaag.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leuk dat VV Berkum op doelsaldo boven de streep staat, maar volgens mij is het al jaren zo dat bij een gelijk aantal punten een beslissingswedstrijd de doorslag geeft en niet het doelsaldo.
    Maar het kan natuurlijk zijn dat dit recentelijk aangepast is.

  2. :DDenk dat AZSV op dit moment in een uitstekende vorm is.Met
    bovendien een klasse keeper.Dus moeten hun het winnend kunnen
    afsluiten,of gelijk spelen!!!

Reageer