Opbrengst champagneactie voor Onthaastcafé

Zwolle – Rotaract Zwolle heeft de opbrengst van haar champagneactie overhandigd aan initiatiefneemster Yvonne Wijnacker van de Stichting Vrienden van Het Onthaastcafé in Zwolle. In totaal werd er €3000,- overhandigd, waarmee Het Onthaastcafé weer minstens 6 maanden haar deuren open kan houden.

rotaract.jpg

Ook is er een toezegging gedaan voor het opzetten van een leuke dagbesteding. In 2013 heeft Rotaract een cheque uitgereikt aan de stichting “Schipper mag ik ook een varen”. Deze overhandiging vond plaats in Het Onthaastcafé waarna de eerste contacten tussen Rotaract en Het Onthaastcafé  zijn gelegd. Door het wegvallen van subsidies is Het Onthaastcafé nu aangewezen op giften van donateurs of de zogeheten “Vrienden van Het Onthaastcafe”. 

Rotaract heeft toen besloten om de opbrengst van de jaarlijkse champagneactie ten goede te laten komen aan Het Onthaastcafé. Ieder najaar reist een delegatie van Rotaract af naar de omgeving van Reims om daar tegen gunstige prijzen een grote hoeveelheid Champagne op te halen. Met een behoorlijke marge wordt de champagne in Nederland doorverkocht aan een groot netwerk van bekenden, wat uiteindelijk leidt tot een mooie bijdrage aan het goede doel van dat jaar. Voor de opbrengst van de champageactie van komend jaar zoekt Rotaract nog een goed doel. Voor suggesties, tips of leuke ideeën kan er een mail gestuurd worden naar rotaract.zwolle@gmail.com

 

Artikel delen:

Reageer