Rode Kruis start uitgebreide EHBO cursus

Zwolle – Iedereen komt weleens in een situatie waarin Eerste Hulp nodig is, of dat nou op straat, op school of in de achtertuin is. Een ongelukje met de barbecue of een kind dat een slok schoonmaakmiddel neemt op een onbewaakt moment: weet jij wat je moet doen?

Recent onderzoek van Maurice de Hond toont aan dat drie op de vier Nederlanders onvoldoende weet wat te doen bij dergelijke veel voorkomende ongevallen. Om vertrouwd te raken met alle facetten van Eerst Hulp is er een uitgebreide EHBO cursus ontwikkeld, waarin aandacht is voor de meest voorkomende ongevallen in en om het huis. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: oververhitting, inname van giftige stoffen en botbreuken. Tevens is er aandacht voor een uitgebreide reanimatie en AED training.

Om complexe handelingen als de stabiele zijligging of de Heimlich manoeuvre in de vingers te krijgen, organiseert de afdeling Zwolle van het Nederlandse Rode Kruis deze uitgebreide EHBO cursus. De cursus start op donderdag 3 april. De lesavonden starten om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. De kosten bedragen 165 euro, inclusief cursus materiaal en certificaat. Aanmelden kan via e-mail:afdelingzwolle@redcross.nl of telefonisch via 038 – 452 58 62. Alle Eerste Hulp cursussen van het Rode Kruis voldoen aan de richtlijnen van het European First Aid Manual (EFAM). De locatie waar de cursus gegeven wordt is het Rode Kruisgebouw aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle.
Artikel delen:

Reageer