Boer op het matje voor ‘gejuich’ naar uitvak

Zwolle – Afgelopen zondag eiste Diederik Boer een hoofdrol op in de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De doelman stopte een strafschop en had daarmee een groot aandeel in de 2-0 zege. Na afloop van dit duel juichte Boer langdurig richting het uitvak met Go Ahead Eagles-supporters. PEC Zwolle vindt dit gedrag niet gepast. Vandaar dat Boer maandag door de directie van de club ter verantwoording is geroepen en tekst en uitleg heeft gegeven over deze actie.

Bij PEC Zwolle staan sportiviteit en respect hoog in het vaandel. De club verwacht te allen tijde dat elke speler, trainer, medewerker en vrijwilliger hier, zowel binnen als buiten de lijnen, naar handelt. Vandaar dat PEC Zwolle bij de directie van Go Ahead Eagles heeft aangekaart of in Deventer de uitingen van reservekeeper Patrick ter Mate tijdens de IJsselderby van zondag tegen het licht kunnen worden gehouden. Hiermee willen beide clubs een signaal afgeven en rekenen erop dat ook supporters dit signaal respecteren.

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Ik vond zijn reactie onverstandig, maar o zo begrijpelijk, als je weet wat hij tijdens de wedstrijd allemaal naar z’n hoofd geslingerd kreeg.
  De ontlading was groot, ook bij hem.

 2. En zo worden de derby’s in Nederland langzamerhand dood gemaakt door moraalridders. Voetbal is emotie, zo lang die emoties op een geweldloze manier geuit worden, is er wat mij betreft niets aan de hand. Dat PEC Zwolle op een krampachtige manier de provinciale brave borst uithangt, toont de vertrutting binnen het Nederlandse voetbal weer eens aan.Ik vraag me af of de heren directie ooit zelf op een dergelijke niveau voetbal hebben gespeeld. Waarschijnlijk niet.

 3. Abstract je haalt de woorden uit m’n mond. De heren van bestuur doen het behoorlijk hoor. maar zijn geen zwollenearen die snappen het dus niet. Als ik de boer zou zijn zou ik met m’n vier vinger hand de middelste opsteken. Wat een kansloze actie van het bestuur zeg!!!>:(

 4. Mag een beetje ontlading bij zo’n wedstrijd nu ook al niet meer? Kom op zeg.

  @Ex-student
  Ter Mate vond het nodig om diverse gebaren te maken refererend naar een overleden supporter

 5. Gaat Zwolle nu ook een klacht indienen bij PEC over het gedrag van Antonia? Die voor de wedstrijd bij het inschieten een aantal keren bewust de tribune in schoot?

  Als je hoort wat Boer voor ziektes over zich heen krijg dan vind ik het nog wat “kalmpjes” dat ie alleen maar juicht voor dat vak in plaats van die rood gelen een hele dikke middelvinger te geven

 6. wat een onzin. wat een flauwekul.
  de directie van pec zwolle blinkt zelf uit in beschamend gedrag.
  van wonderen is een ongelikte beer eerste klas. om maar niet te praten over de andere directeur, jansen, die is nog een graadje erger. agressief, onbeschoft, achterbaks en onbekwaam. en dan onze keeper een beetje op het matje roepen. wissel voor de directie.

 7. Dit bestuur weet helemaal niet wat de IJSSELDERBY inhoud en zijn zo langzamerhand PEC ZWOLLE van de zwollenaren af te nemen .

  Laten ze eerst die twee directeuren maar eens op het matje roepen idd.

  straks mogen we met de handjes over elkaar voetbal kijken !!!!!

 8. Belachelijke actie van die bobo’s! Spandoekje met de tekst, Boer zoekt vinger, bij de uit wedstrijd mag allemaal wel natuurlijk! (Boer heeft 9 vingers). Directie moet maar even op het matje komen bij de supporters!!!!

 9. Stelletje moraalridders.
  Voetbal is emotie maar dat snappen mannen met stropdassen niet die denken dat emotie in je portemonnee zit.
  Boer bedankt !

 10. Dit bestuur doet goede dingen voor de club, maar deze maatregel slaat de plank helemaal mis! Rivaliteit hoort er bij van beide kanten, dit maakt een derby mooi, aardsrivalen zijn juist goed voor een club.

 11. Onze algemeen directeur moet eens op het matje komen!
  En de andere directeur Projecten is helemaal een rare kwibus.
  Met Yelloo beleid de club vernagelen?

  Ik zeg “Kom d’r maar in GASTON”

 12. O en ik hoorde ook dat PEC al bonje heeft met de FEU.
  De club wil betere en grotere sfeeracties.
  Tot op heden vinden ze de acties maar beperkt.
  Daarom heeft de supportersclub afgelopen weekend deels de sfeeracties verzorgd.

 13. Ter Mate maakte scootergebaren. Een Zwolle-supporter is overleden door een scooter ongeval. Lijkt me toch wat erger dan juichen naar een uivak. Van Boer is het emotie, van ter Mate zeker niet.

 14. Aanstaande woensdag thuis tegen nek, Boer een staande ovatie geven, wat een K Egels. Die ter Mate moet helemaal een doodschop krijgen, naar vies mannetje.

  Diederik Boer, dé man van Zwolle!

 15. Ach, ik denk niet dat het veel voorsteld. Dominques deed precies hetzelfde een aantal jaren terug. De directie moet naar buiten toe laten zien dat ze alles doen om de wedstrijden ordelijk te laten verlopen.
  Ik vermoed dat ze gewoon met z’n allen koffie hebben gedronken om na afloop richting KNVB te zeggen. “nou, we hebben hem op zijn gedrag aangesproken hoor” “Hij zal het nooit weer doen”

  Diederik is een Zwollenaar.

 16. Diederik Boer is de man van PEC!!!! Zo veel betekent voor de club en als er dan emoties een keer geen rekening houden met zijn verstand en het blijft bij woordden, is er niks aan de hand!!!
  PEC succes tegen nec, maar heb alle vertrouwen in!!!
  4-0

 17. Van de site van GAE:

  Patrick ter Mate geeft uitleg aan directie Go Ahead Eagles

  Afgelopen zondag werd reservekeeper Patrick ter Mate geprovoceerd door supporters en liet zich verleiden tot een reactie. Go Ahead Eagles betreurt provocerend gedrag van supporters in het algemeen, maar vindt dat een professionele speler van Go Ahead Eagles een voorbeeldfunctie heeft en derhalve is Patrick ter Mate aangesproken op zijn gedrag. De Directie vertrouwt erop dat dit een incident is.

  Go Ahead Eagles heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan. De club verwacht te allen tijde dat elke speler, trainer, medewerker en vrijwilliger hier, zowel binnen als buiten de lijnen, naar handelt. Go Ahead Eagles heeft contact gehad met de Directie van PEC Zwolle en weet inmiddels dat ook keeper Diederik Boer is aangesproken op zijn gedrag tijdens de wedstrijd afgelopen zondag. Hiermee willen beide clubs het signaal afgeven en rekenen erop dat ook supporters dit signaal respecteren.

  Lijkt op een gecoördineerde actie van beide besturen, op initiatief uit Deventer. Hoewel er wel verschil is in gedrag tussen beide heren, vind ik het wel een goed signaal. De spelers hebben een voorbeeldfunctie en moeten zich kunnen beheersen, hoezeer ze soms getart worden door de supporters. Professionaliteit.

 18. @ingrid ja dat weet ik. Vanuit een menselijk oogpunt zie ik dat (nog even los van het blijkbaar provoceren van die speler) ook als een verachtelijk gebaar. Maar het schijnt dat ik geen flauw idee heb van hoe ‘voetbal is emotie’ werkt, dus ik vraag even na of het in dit geval gewoon not done is, of nu wel onder voetbal is emotie valt. Ik zal het ook nog even aan wat GAE fans vragen. Kijken of die ook vinden dat wat Boer deed als voetbal is emotie zien en dat van Ter Mate als not done, of dat zij het andersom zien.

 19. Tjonge jonge, wat een ophef. Wedstrijd tussen twee provincieclubjes waarbij de keeper van de ene club duidelijk maakt waarom hij nooit de top zal halen. Laat die man lekker genieten van de support die de ‘harde kern’ (‘o jee, allemaal oppassen, de alom gevreesde hoolies van Zwolle komen eraan!’) hem geeft. Niets sanctioneren, gewoon niet serieus nemen. Doet verder ook niemand behalve hier.

 20. Wat wordt er selectief gereageerd. Of het nu om de scheids belagen gaat in het weekend nadat grensrechter Nieuwenhuizen is overleden of om dit geval: voetballers hebben een voorbeeldfunctie. Daar hoort provoceren dus ook niet bij. En ja, dit zijn totaal verschillende situaties, maar volgens mij is nergens een eenduidige lijn te trekken, dus dan gewoon over de hele linie een voorbeeldfunctie.

  Als je je met de pizzabrommer van de baas of in de werkkleding van je bedrijf misdraagt, kan je chef je ook even op het matje roepen. Zo hoort dat en zo is dat ook hier gebeurd. Lijkt me niks bijzonders aan. Oh ja, je baas stuurt waarschijnlijk geen persbericht, dat is dan wel weer anders… 😉

 21. Pec is weer eens druk bezig haar eigen personen aan te pakken. Na de supporters nu ook spelers. Al iets meer bekend over Ajax uit of is dat afgedaan met een paar centjes en een doofpotje. Pak die smeerkees van gae maar aan. Een kansloos reserve keepertje die in ONS stadion zich mag misdragen en dan moet boer zich verantwoorden omdat hijjuicht richting gae vak. Stelletje moraalridders!!! Kom eens voor je eigen op.

 22. @Jasper, zelf vind ik er verschil in zitten in de reactie van Boer en de reserve keeper van de Eagels. Maar daar denken de supportrs van de Eagels, heel anders over. Heb ik al wel begrepen. En dat Boer “op het matje”is geroepen vind ik normaal. Maar waarom daar zoveel ruchtbaarheid aan gegeven moet worden?

  Dit gedoe maar snel vergeten. Nog even na genieten tenslotte hebben ze gewoon gewonnen. Zondag nog even 3 punten. En woensdag hopelijk ook winst. En dan de finale in de kuip. Zou geweldig zijn.

 23. @ingrid ik zie dat verschil ook. Maar dit is weer zo’n fijn voorbeeld van als hun het doen is het verschrikkelijk, als wij het doen stelt het helemaal niks voor. En als het andersom was geweest, was het exact ditzelfde sentiment.

 24. de reacties tot nu toe zeggen al genoeg wat er leeft onder de supporters, bobo’s iedereen maakt fouten. over naar de orde van de dag wedstrijd tegen nec misschien.

 25. Haha marc038 lekker dit weekend weer naar de hoofdstad? Potje voetbal kijken, boeren naar de uitsupporters schreeuwen en de 60ste minuut gauw weer voorbde file naar huis gaan? 😀

  V wonderen mag weg, en samen met hem alle bobo’s. Alleen mensen uit de regio snappen de club, dan naar geen 1,5 ton aan kraanwater!

 26. Haha, Pboyschellegroep, ook dat hoofdstadgezelschap heeft geen supporters maar toeschouwers met trommels. Iets minder triest dan publiek bij Heerenveen, AZ of PEC, maar toch blijf ik er ver vandaan!

 27. Bericht door marc038, op 21 maart 2014 8:26
  Haha, Pboyschellegroep, ook dat hoofdstadgezelschap heeft geen supporters maar toeschouwers met trommels. Iets minder triest dan publiek bij Heerenveen, AZ of PEC, maar toch blijf ik er ver vandaan!

  En wie zijn volgens jou dan de echte harde kern van Nederland?

 28. Bericht door marc038

  Je noemt jezelf marc038 maar volgens mij is het marc0570 die toevallig in 038 verblijft.

  Verdiep je maar eens in de huidige hooligan wereld en niet die van 20 jaar geleden. Dan zal je verrassende dingen zien.

 29. Bericht door Sjans, op 20 maart 2014 18:00
  O en ik hoorde ook dat PEC al bonje heeft met de FEU.
  De club wil betere en grotere sfeeracties.
  Tot op heden vinden ze de acties maar beperkt.
  Daarom heeft de supportersclub afgelopen weekend deels de sfeeracties verzorgd.

  Dat kan alleen als ze van Wonderen nog dieper in de kont kruipen als dat ze nu al doen !!!!!

 30. @GEEN TROTSE ZWOLLENAAR & SJANS

  De jongens van de FEU die jij nu de grond in trapt hebben afgelopen zondag wel even het grootste handgeschilderde doek ooit bij FC/PEC Zwolle opgehesen. In de 2,5 jaar tijd dat zij nu bestaan hebben ze al veel meer gepresteerd dan de vorige confettigroep. Choreo en shooters waren inderdaad een actie van de supportersclub. Mooie samenwerking als je het mij vraagt!

 31. Bericht door GEEN TROTSE ZWOLLENA, op 21 maart 2014 10:16
  Dat kan alleen als ze van Wonderen nog dieper in de kont kruipen als dat ze nu al doen !!!!!

  Typische jaloerse reactie van fcztifo.

  Jullie zijn hier uitgekakt, ga naar je nieuwe club, sc Heerenveen.

 32. Leo, je denkt toch niet echt dat de ‘harde kern’ serieus genomen wordt door de HK van Feyenoord, om maar een voorbeeld te noemen? Ook Cambuur, Twente, Utrecht, NAC, Groningen, Eagles en Ado hebben een fanatiekere aanhang dan wij met meer voetbalsfeer. Maar zoals al eerder aangegeven: dat is niet erg. Er zijn zat mensen die dol zijn op gezelligheid!

 33. @Marc038
  Zwolle doet het kwa sfeer helemaal niet zo gek. Stadion zit altijd lekker vol, interactie met het uitvak wordt altijd gezocht door zowel Noord als FP de (19 en 21) en stentor. Ook wel belangrijk meeste supporters komen uit de regio. Natuurlijk kan er nog heel wat veranderen/verbeteren en hebben we wat minder tuig dan die stumpers uit koekstad, maar beleefd wordt het voetbal in Zwolle zeker wel, 5 jaar geleden was het stadion ook grotendeels altijd gevuld en diezelfde mensen zijn dr nog steeds. Trots op Zwolle.

 34. Dat ze in dit geval beiden zijn aangesproken is prima. FOEI DIEDERIK nooit meer, nah nah 😛 of Yeah, suck on that!, doen naar mensen die jou persoonlijk proberen te kwetsen bij iedere gelegenheid die ze krijgen!
  Wel jammer dat zo?n bankwarmhouder van de egels toch ook geen onderscheid kan maken tussen mensen op hun ziel trappen en gezonde rivaliteit. Moeten de koekhappers en de media lekker mee doen wat ze willen.

  En nu de focus op de komende wedstrijden graag!!
  Forza Zwolluuh!!!:D:D

 35. Bericht door marc038, op 21 maart 2014 13:23

  Leo, je denkt toch niet echt dat de ‘harde kern’ serieus genomen wordt door de HK van Feyenoord

  Ik denk dat ook niet, ik weet het zeker.

  Ook Cambuur, Twente, Utrecht, NAC, Groningen, Eagles en Ado hebben een fanatiekere aanhang dan wij met meer voetbalsfeer

  Nu maak je een fout, fanatieke aanhang en harde kern zijn twee verschillende dingen.
  Maar dat ga je maar lekker zelf uitzoeken.

  Wat versta je eigenlijk onder fanatieker?

 36. Ook Cambuur, Twente, Utrecht, NAC, Groningen, Eagles en Ado hebben een fanatiekere aanhang dan wij met meer voetbalsfeer.

  Heb je een seizoenskaart voor al die clubs, of baseer jij je op tv beelden??

  Twente staar er bijvoorbeeld om bekend dat, als het publiek stil is, er een cd met tukker liederen wordt opgezet.

Reageer