Lanstede verlengt contract met Strikwerda

Zwolle – Landstede Volleybal heeft het contract verlengd met hoofdcoach Redbad Strikwerda. De club en coach zijn trots nog een jaar met elkaar te kunnen samenwerken, zodat de ingezette lijn kan worden doorgezet. Het zichtbaar ontwikkelen van (jong) talent blijft daarbij de voornaamste doelstelling. 

“De filosofie van Landstede om jonge talentvolle spelers te ontwikkelen tot het niveau van de Nederlandse top blijft aansprekend”, zegt Strikwerda. “Daarnaast zijn het programma en de faciliteiten van Landstede internationaal aansluitend en voor Nederland uniek. Ik lever dan ook graag een bijdrage aan de verbetering van het dynamische concept topsport – school – Centre for Sports & Education”, aldus de succesvolle coach, die sinds zijn komst naar Zwolle (zomer 2012) met Landstede Volleybal al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Met vorig seizoen als absoluut hoogtepunt de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Maar ook dit seizoen presteert de Zwolse formatie onder leiding van Strikwerda uitstekend. De supercup en de nationale beker staan al in de prijzenkast en Landstede Volleybal is nog volop in de race voor prolongatie van de landstitel.

Woensdagavond verzekerden de Zwollenaren zich in Rijssen al van een ticket voor de finalewedstrijden. Landstede Volleybal had de handen vol aan Rivo Rijssen, maar won uiteindelijk met 1-3 (24-26, 24-26, 27-25 en 22-25). Hierdoor kan de koploper in de kampioenspoule, met nog drie wedstrijden op het programma, alleen nog worden ingehaald door Abiant Lycurgus. De finale om de landstitel (best-of-five) is dus bereikt. “Maar we gaan vol voor het thuisvoordeel en dat halen we het liefst zo snel mogelijk binnen. We hebben daar nog één overwinning voor nodig en die kunnen we zondag behalen. Daarnaast willen we ook in het goede ritme blijven, dus dan staan we er weer.” De mannen van trainer Strikwerda spelen zondag 23 maart in het Landstede Sportcentrum tegen Kootfin Taurus. Het duel begint om 20.00 uur.  
Artikel delen:

Reageer