Lyrische Hoogstand presenteert debuutplaat

Zwolle – De Zwolse hiphopformatie Lyrische Hoogstand brengt op 20 maart hun eerste plaat uit. De ‘Koning Gewoon’ EP is geheel geproduceerd door Bass ’n Shaw. De single ‘Nu even niet’ is recent in de vorm van een videoclip uitgebracht. De EP is te downloaden via www.lyrischehoogstand.nl.

Een nuchtere blik, soms confronterend, soms ironisch en vol zelfspot, maar vaak verbazingwekkend open. Dat is Koning Gewoon, de debuut EP van het duo Leon en Xtase. De titel refereert naar de plattelandsmentaliteit die de twee tekent. ‘Wij zijn de beste in het normaal zijn’, zo omschrijven de rappers zichzelf. De nummers op de EP zijn een ode aan de gewone mens. Zo beschrijft het nummer ‘Rookgordijn’ hoe moeilijk het eigenlijk is om normaal te zijn. Om gemogen te worden en tot een groep te behoren vergt soms jezelf anders voordoen dan je bent. De track ‘Laat maar’ houdt de hedendaagse muziekindustrie op een humoristische wijze een spiegel voor. Op ‘Ik red me’ toont het duo aan op meeslepende wijze de pijnlijke kant van verwachtingen te kunnen omschrijven. Al met al amper alledaags en toch herkenbaar.

Lyrische Hoogstand is een hiphopduo uit Zwolle. Ze maken moderne boombap, gekenmerkt door creatieve wordplays en scherpe punches. Zonder blad voor de mond en met het hart op de tong. In de ruim drie jaar dat ze serieus bezig zijn met muziek, hebben ze in verschillende voorprogramma’s gestaan. Zo openden ze voor de Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon, Diggy Dex en K-Liber. In 2014 is er dan eindelijk hun debuutplaat die op 20 maart wordt gepresenteerd. Bass ’n Shaw is een producerscollectief uit Alphen aan den Rijn. Naast de producties voor Lyrische Hoogstand hebben ze onder andere gewerkt aan projecten voor Tastic, MarryMarv en Engel & Just. Voor meer informatie: www.lyrischehoogstand.nl 
Artikel delen:

Reageer