Groene speelplek bij de Krammer en de Wielingen

Zwolle – Dankzij een nauwe samenwerking tussen bewoners en de gemeente Zwolle, werd vrijdagmorgen verdere beplanting aangebracht  bij de nieuw ingerichte speelplek bij de Krammer en de Wielingen in Aalanden 

 

Al meer dan tien jaar verzorgen en onderhouden enkele enthousiaste en betrokken bewoners een gemeentelijke groenstrook achter hun woningen; bewonersparticipatie van het eerste uur. Toen de gemeente aangaf het speelplekje voor hun woningen te willen aanpakken, gaven zij  aan hier graag een rol in te willen hebben. Samen met de gemeente hebben zij nagedacht over de nieuwe inrichting van de speelplek en over het nieuw te planten groen. Met de hernieuwde inrichting gaat een wens van de bewoners in vervulling, namelijk een jeu de boulesbaan. De bewoners gaan de beplanting, waaronder enkele fruitbomen, zelf onderhouden. Van de fruitbomen mogen zij uiteraard ook zelf oogsten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een aantal jaar geleden hebben ze ook bij ons aan de schie een voetbalveld geplaatst. Geweldig. Nu het onderhoud onder de Rova valt en niet meer bij de gemeente is heeft de Rova besloten om alles weer weg te halen. Leuk dat ze van alles plaatsen maar binnen een paar jaar wordt alles net zo hard weer weggehaald.

Reageer