Kangoeroewedstrijd op JenaXL

Zwolle – Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 50 landen. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.

kangoeroe1.jpg 

De deelnemende landen spreken samen de opgaven af. In totaal deden in vorig jaar meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee aan de W4Kangoeroewedstrijd! In Nederland wordt de W4kangoeroewedstrijd georganiseerd door Stichting Wiskunde Kangoeroe Radboud Universiteit Nijmegen onder auspiciën van het Koninklijk Wiskundig Genootschap. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo’n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ”Kangourou”.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. JenaXL deed dit jaar voor de tweede keer mee. Er werd gestreden in de categorie wizSMART en wizBRAIN door 50 leerlingen. Eind mei wordt de uitslag bekend gemaakt. Leerlingen met een hoge score worden uitgenodigd voor de Junior Wiskunde Olympiade of voor de finale van de Wiskunde Olympiade.
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer