Zeven keer goud voor Deltion bij Skills Heroes

Zwolle – Negen studenten van het Zwolse Deltion College zijn vrijdag Nederlands Kampioen geworden, tijdens de landelijke finales van Skills Heroes. Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor mbo-studenten, georganiseerd door Skills Netherlands.

Aan de finales namen meer dan 100 kandidaten deel van 32 verschillende onderwijsinstellingen uit het hele land. De Deltion-studenten zijn Nederlands Kampioen geworden in de vakrichtingen: Grafisch Vormgeven, Autotechnicus, Schoonheidsspecialist, Applicatieontwikkelaar, Gastheer/-vrouw, Tegelzetter en drie studenten met de Office ICT Team Challenge.

Aan deze Challenge deden studenten van de vakrichtingen Secretarieel, Applicatieontwikkelaar en ICT-Beheerder mee. Naast de zeven gouden medailles heeft Deltion vier keer zilver en drie keer brons behaald. Bij het Deltion College werden de prijzen uitgereikt door staatssecretaris Sander Dekker en loco-burgemeester René de Heer. De uitslagen van de vakwedstrijd Mode Ontwerper zijn wegens omstandigheden nog niet bekend. Aan deze wedstrijd deden twee Deltion-studenten mee. Alle uitslagen staan op:http://www.skillsheroes.nl/wedstrijden/uitslagen

 

Het Deltion College vaardigt 2 t/m 5 oktober 2014 twee studenten af naar EuroSkills in Lille, Frankrijk. EuroSkills zijn de Europese Kampioenschappen voor vakmanschap. De komende week maakt het Deltion College bekend welke twee studenten mee mogen doen. De studenten die voor de Europese Kampioenschappen in aanmerking komen, krijgen ter voorbereiding een leerzaam en intensief begeleidingstraject aangeboden. “Het lijkt me ontzettend uitdagend om aan de Euroskills mee te doen. Zo’n ervaring krijg je niet snel aangeboden,” aldus Leroy Lippets Nederlands Kampioen in de vakrichting Grafisch Ontwerper.

De landelijke finales van Skills Heroes vonden plaats bij het Deltion College, AOC De Groene Welle, ROC Mondriaan, Koning Willem I College en het ROC van Twente. Naast Skills Heroes stond het Deltion College afgelopen twee dagen in het teken van de landelijke finales van Skills Talents. Skills Talents zijn de vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo-leerlingen. In totaal gingen ruim 500 vmbo- en mbo-talenten de uitdaging bij Deltion aan, om Nederlands Kampioen in hun eigen vakrichting te worden. Meer informatie over Skills Talents en Skills Heroes staat op www.skillstalents.nl en  www.skillsheroes.nl.

Artikel delen:

Reageer