Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Zwolle – In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 maart is op de Campus het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Zwolle. Hij bleek onder invloed achter het stuur te zitten.

Surveillerende agenten zagen rond 1.30 uur een auto in de richting van de hogeschool rijden. Toen ze de bestuurder controleerden roken ze een alcohollucht. Hierop werd een blaastest gedaan waaruit bleek dat de man te veel had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 575 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Boete is leuk, maar volgens mij moet je dit rijbewijs gewoon vernietigen en als eerstvolgende mogelijke examendatum 22 maart 2017 zetten. Gewoon zero-tolerance op drankrijden en consequenties eraan verbinden die de bestuurder nog lang zullen heugen.

 2. Even een toelichting voor de onwetende:
  De eerste 5 jaar dat je je rijbewijs hebt ben je beginnend bestuurder! En in die 5 jaar mag je met 0,0 alcohol op rijden.

  Wat best raar is, want daarna mag je wel met max 2 glazen op rijden.

 3. Zijn jullie nooit jong geweest dan altijd netjes aan de regels gehouden? rot toch op man! Tegewoordig gaat het helemaal nergens meer over 2 jaar alcohol slot + 3 dagen cursus + boete + lang invordering rijbewijs het is allemaal en en en.. bovendien probeer zelf eens 2 maanden zonder auto te rijden lukt je niet eens!! dus doe niet zo betweterig! schijnheiligen!

 4. @Nico Versteeg en toch is dat allemaal ZEER makkelijk te voorkomen: niet achter het stuur stappen nadat je hebt gedronken. Is echt HEEL makkelijk.

 5. Nog makkelijker: gewoon 0 als je met de auto bent. Net zo duidelijk en hoef je nooit te rekenen. En eerlijk, ik moet het eerste feestje nog meemaken waarop ik het minder gezellig had doordat ik geen alcohol heb genomen.

  Ok, officieel mag je op de fiets ook niks ophebben, maar dan neem ik de regel iets minder nauw. Scheelt toch dat je met een fiets minder makkelijk grote schade aan iemand anders kan berokkenen. (Waarmee ik niet zeg dat het niet kan)

 6. Wilbert, ben het met je eens. Geen alcohol, wanneer je een auto mot gaan bsturen. Heel makelijk. En geef dit ook door aan je kinderen (wanneer je die hebt) Goed voorbeeld, doet (vaak) goed volgen.

 7. VVN antwoordde officieel

  De eerste vijf jaar na het halen van het rijbewijs ben je beginnend bestuurder. Een beginnend bestuurder mag een alcoholpromillage in zijn bloed hebben van hoogstens 0,2. Voor ervaren bestuurders is dat maximaal 0,5.
  Dat kun je niet koppelen aan een glas alcohol. Elk lichaam reageert anders.
  Daarnaast: alcohol en verkeer gaan niet samen, elke hoeveelheid alcohol heeft namelijk al invloed op je rijvaardigheid.

 8. Wel vreemd inderdaad dat er onderscheid wordt gemaakt in beginnend bestuurder of een ervaren bestuurder. het effect van alcohol verschilt hierin namelijk niet. Kun je nog beter onderscheid maken tussen een beginnend en ervaren drinker:P

  Of natuurlijk, serieuzer: helemaal geen alcohol of promillages gelijktrekken.

Reageer