Berkum in zorgen na sof tegen AZSV

Zwolle – Berkum is tegen directe concurrent AZSV tegen een ontnuchterend maar verdiend 0-2 verlies aangelopen en is daarmee afgezakt naar de gevarenzone van de Hoofdklasse C.

“Dit is een gigantische domper. We konden de bal niet in de ploeg houden, zeker niet in de voorste linie. We hielden het achterin weer niet dicht en voorin schieten we de ballen er niet in,” constateerde een teleurgestelde Berkum-trainer Roeland ten Berge. AZSV-collega Dennis van Toor zag dat zijn ploeg na een snelle voorsprong eigenlijk weinig problemen had gehad. “Door dat doelpunt zijn we in de wedstrijd gekomen en zijn we sterk geworden. Na de 0-2 hoefden we alleen nog maar tegen te houden en ging het eigenlijk hartstikke lekker.”

Berkum was in de aanvangsfase wel meer op de helft van de tegenstander te vinden maar werd geen moment gevaarlijk. Dat was na 10 minuten anders aan de andere kant toen Robbin Thus de bal op rechts te pakken kreeg en een vinnig schot afvuurde dat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis maar met grote moeite onschadelijk kon maken. Dat bleek een ‘klop op de deur’ want nog geen vijf minuten later kwamen de gasten op voorsprong toen Niek te Veluwe vanaf links een voorzet gaf die uitstekend werd benut door de wel érg vrijstaande Wietse Kämink: 0-1.

 

Het duurde lang voordat Berkum wat terug kon doen, want pas na een half uur werden de Zwollenaren wat dreigender. Eerst loste Chris van der Meulen een schot dat geen probleem opleverde voor AZSV-doelman Ruud Kempers maar even daarna kreeg Frank Hoolsema een geweldige kans op de gelijkmaker. Op korte afstand schoot de Berkum-middenvelder de bal echter meters voorlangs het bijna lege Aaltense doel. Pascal Diender leek kort voor rust nog in kansrijke positie te komen om de Zwollenaren op gelijke hoogte te brengen maar ook dat liep met een sisser af.

De tweede helft was nog geen 10 minuten oud toen Berkum weer dicht bij een doelpunt was maar na een corner werd een harde kopbal van Diender uitstekend gepareerd door keeper Kempers. Direct uit de tegenstoot sloeg AZSV voor de tweede keer toe. Ditmaal gaf Kämink vanaf links een voorzet en nu was het Te Veluwe, die bij de eerste goal voor de assist had gezorgd, die zijn ploeg koppend op 0-2 zette. AZSV hoefde daarna alleen nog maar tegen te houden en dat lukte de ploeg uitstekend, ook door het uitstekende keeperswerk van Kempers die werkelijk alles tegenhield. Inzetten van Westrik, Huisman en Diender werden allemaal knap gepakt door de AZSV-doelman, die vijf minuten voor tijd wel het geluk aan zijn kant had toen een enorme knal van Jerrol Poot buiten zijn bereik op de lat spatte.

Berkum is door deze derde nederlaag op rij afgezakt naar de regionen waar het spookt, ook al omdat een aantal concurrenten de punten wél pakte. Met een zwaar restprogramma voor de boeg zullen de Zwollenaren het nog moeilijk krijgen om zich uit de problemen te werken en zal de ploeg flink moeten knokken voor lijfsbehoud.

Berkum-AZSV, 22 maart 2014
Eindstand: 0-2 (0-1)

Doelpunten: 15. Wietse Kämink (0-1), 54. Niek te Veluwe (0-2)
Gele kaarten: Jason Huisman, Youp Kok, Pascal Diender, Arjen Westrik (Berkum), Jonathan Goosen, Wietse Kämink (AZSV)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (78. Jasper van der Stouw), Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa (46. Arjen Westrik), Ruud Wellenberg (78. Jerrol Poot), Frank Hoolsema, Pascal Diender, Chris van der Meulen, Youp Kok
Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Sander van Aken, Jonathan Goosen, Sven Spekking, Stijn ter Haar, Niek te Veluwe, Jordi Adriaanse (56. Roy Berenschot), Jan Willem Stronks, Robbin Thuss (90+2. Stijn Houwers), Wietse Kämink

Artikel delen:

Reageer