WVF bindt ook FC Zutphen aan zegekar

Zwolle – Afgelopen week kon WVF bekend maken dat bijna de voltallige selectie ook in het komende seizoen graag voor WVF wil blijven uitkomen. Het vertrouwen en het enthousiasme binnen de groep is zeer groot en zowel de technische staf als de spelers denken dat het plafond nog lang niet is bereikt en dat er nog voldoende rek in zit.

Hoe anders was dat vorig seizoen toen WVF zich pas in de laatste minuut veilig wist te spelen tegen de tegenstander van vandaag FC Zutphen. Toch ging het zaterdag niet zo makkelijk als we in de laatste wedstrijden van WVF gewend waren. WVF wordt wekelijks bekeken door de scout van FC Zutphen en dat was goed te zien. Vooral in de eerste helft kwam WVF bijna niet aan voetballen toe. Richard Bouwmeester en Rob Meijerink kregen op het middenveld geen ruimte om een bal aan te nemen of een combinatie aan te gaan. Zo was het voor de neutrale toeschouwer geen al te beste wedstrijd.

Toch kwam WVF goed uit de startblokken en werd er al in de 3e minuut een doelpunt voor WVF onterecht afgekeurd. Uit een hoekschop van Rob Meijerink sloeg doelman van Hoof de bal, zonder daarbij gehinderd te zijn door een speler van WVF in eigen doel. Helaas besliste scheidsrechter Meilink, die geen al te gelukkige wedstrijd floot, anders. Een paar minuten later leek WVF alsnog op voorsprong te komen nadat Lennart Bril vanaf links zijn jarige broer Kristian bediende en diens inzet door een verdediger van FC Zutphen van de lijn werd gehaald. Daarna zakte WVF wat weg zonder zelf ook kansen weg te geven. FC Zutphen beschikt over 2 snelle en behendige buitenspelers, die zaterdagmiddag goed in bedwang werden gehouden door de goedspelende Dion Reijnen en Robbertjan Stals. Lennart kreeg nog een goede mogelijkheid, na een lange pass van Sybren Poppen, maar stuitte op doelman van Hoof. FC Zutphen kon daar aanvallend maar weinig tegenover zetten, Mike Ter Wiele kreeg zaterdag niet veel doen maar wat hij moest doen deed hij goed. Voor rust kreeg WVF nog een goede mogelijkheid om alsnog met een voorsprong te gaan rusten. Het was Kristian Bril die een foute pass van FC Zutphen onderschepte, razendsnel broer Lennart aanspeelde, maar uit diens voorzet wist helaas Mark Pepplenbos in twee instanties niet te scoren.

Direct na rust kregen Richard Bouwmeester en Rob Meijerink wel de gelegenheid om een combinatie aan te gaan en was het Jeroen van Brummen die scoorde en daarmee zijn ploeg op voorsprong bracht. Hierna mocht Rob Meijerink nog alleen doorgaan maar hij stuitte op doelman van Hoof. Na een uur spelen moest WVF verder met 10 man. Richard Bouwmeester zag een overtreding bestraft met zijn 2e gele kaart(te zwaar gestraft voor de aard van de overtreding) en kreeg rood. FC Zutphen rook zijn kansen maar door twee tactische wissels, Bas Bouwhuis en Hessel Berends kwamen voor Mark Peppelenbos en Kristian Bril, had WVF al snel weer de controle over de wedstrijd. Het liet FC Zutphen het initiatief zonder kansen weg te geven en gokte zelf in de counter op de snelheid van Hessel en Lennart. Bij een van die counters werd Lennart onderuitgehaald door Macare, die met rood kon vertrekken. Hierdoor werd het in de laatste minuten tien tegen tien. Bas Bouwhuis had de 2-0 op zijn schoen maar zag zijn prachtige uithaal gestopt worden. Toch werd het verrassendste en mooiste van deze middag voor blessuretijd bewaard. Kevin Peters, normaal een betrouwbare verdediger, kwam in de ploeg als spits. Nadat zijn eerste balcontact op zijn hak eindigde wist hij vriend en vijand te verbazen door zijn tweede balcontact als een geroutineerde spits, na een assist van Hessel Berends, koelbloedig binnen te schuiven en daarmee de eindstand op 2-0 te brengen. De wedstrijd was niet groots maar wederom drie punten en een stap dichter bij nacompetitie. Dat is het doel van de spelers geworden. In de nacompetitie spelen tegen Berkum en dan in de laatste minuut winnen,hoe mooi zou dat . Er zijn spelers (vooral) met een Berkum verleden die daar al van dromen en niet alle dromen zijn bedrog , sommige berusten ook op waarheid! Volgende week geen competitie en op 5 april de uitwedstrijd tegen Nunspeet. Het vertrouwen is groot, wordt vervolgd!

Statistieken:

WVF-FC Zutphen 2-0 (0-0).

Score verloop: 46 Jeroen van Brummen1-0, 90+2 Kevin Peters

Gele kaart: Richard Bouwmeester, Rob Meijerink WVF en                     Mengerink, Klosters FC Zutphen

Rode kaart: Richard Bouwmeester(2xgeel) en WVF Jelle Macare FC Zutphen  

Toeschouwers: 225

Scheidsrechter: R.Meilink

Opstelling WVF: Mike te Wiele,Dion Reijnen,Marthijn v/d Steege,Sybren Poppen,Robbert Jan Stals,Rob Meijerink,Richrad Bouwmeester,Mark Peppelenbos,(67Bas Bouwhuis)Jeroen van Brummen,Kristian Bril(67Hessel Berends),Lennart Bril(90Kevin Peters)

 

Opstelling FC Zutphen: van Hoof, Macare,Kuyper,van Laar,Tazelaar(63 de Andrade),de Haan(68Klosters)Ezafzafi,Luijkman,Joaquim, Mengerink(76Bakkerweerd),Köse

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer