Wipstrik gaat omgekeerd inzamelen

Door Redactie

Zwolle – Na de wijken Veerallee, Dieze, Stadshagen, Westenholte, Aa-landen en Holtenbroek, beginnen dit voorjaar ook de inwoners van de Wipstrik met ´omgekeerd inzamelen’.

Bij deze afvalinzamelmethode worden plastic verpakkingsmateriaal, GFT en oud papier aan huis opgehaald. Bewoners brengen zelf restafval weg naar een ondergrondse container. Omgekeerd inzamelen betekent een andere manier van het scheiden en aanbieden van afval. Door een hoge service te bieden op herbruikbare materialen zoals plastic, GFT en papier (ophalen) en een lagere service op restafval (wegbrengen), neemt de ingezamelde hoeveelheid herbruikbare grondstoffen toe en de hoeveelheid restafval af. Dit draagt bij aan een duurzame en afvalloze samenleving.

Ook andere recyclebare grondstoffen worden aan huis opgehaald. Zo komt ROVA drie keer per jaar langs voor textiel. Voor het ophalen van klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval kunnen inwoners een afspraak maken. En voor grof tuinafval bestaat er de tuinzak die gratis gebracht en opgehaald wordt. Het scheiden van glas is al goed ingeburgerd; glas gaat naar de glasbak. Dit werkt en blijft dan ook onveranderd. Restafval brengen bewoners straks zelf weg naar ondergrondse restafvalcontainers.

Voor inwoners van de Wipstrik zijn er op dinsdag 25 en donderdag 27 maart tussen 16.00 en 20.00 uur inloopbijeenkomsten in wijkcentrum Bestevaer. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om vragen over ‘omgekeerd inzamelen’ te beantwoorden. Ook kunnen de inwoners zien wat de locaties zijn van de containers in hun wijk en alvast een ondergrondse container uitproberen. Meer informatie: www.zwolle.nl/omgekeerdinzamelen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Wipstrik gaat omgekeerd inzamelen”

  1. duurzame en afvalloze samenleving!!!!

    maar eens beginnen bij de fabrikant
    ik begrijp niet helemaal waarom producten soms 2x of zelfs 3x verpakt zijn

    weg met de plastic tassen, niks mis mee om de ouderwetse boodschappentas weer in te voeren

  2. En bij de ROVA worden sommige afval wat gescheiden is, toch bij elkaar gegooid. Tenminste, twee jaar geleden zo.

    En wij maar denken braaf te zijn en afval scheiden. En ROVA in zijn handen wrijven voor de subsidie.

  3. Bericht door fabrikant, op 23 maart 2014 8:31
    duurzame en afvalloze samenleving!!!!

    maar eens beginnen bij de fabrikant
    ik begrijp niet helemaal waarom producten soms 2x of zelfs 3x verpakt zijn

    weg met de plastic tassen, niks mis mee om de ouderwetse boodschappentas weer in te voeren

    De hele mik verpakkingsmaterialen keurig verpakken en retour afzender naar de fabrikant sturen.
    Antwoordnummer staat op de verpakking dus het verzenden is voor rekening van de fabrikant.

  4. weg met de plastic tassen, niks mis mee om de ouderwetse boodschappentas

    gewoon je afval daar in doen,,,;)

    weg met de -(koop)-vuilniszakken op rol >:(

  5. Goede zaak van de Rova, alleen ben ik benieuwd of het gaat werken in de wipstrik (zeeheldenbuurt)
    Zulke nette mensen zijn het daar niet.

  6. Door een hoge service te bieden op herbruikbare materialen zoals plastic, GFT en papier (ophalen) en een lagere service op restafval (wegbrengen) etc..

    Vroeger was er overal hoge service op waar we voor betalen met de afvalstoffenheffing. Nu is er minder service, gaan we ook minder betalen?

  7. Bij een eerder item over dit onderwerp werd gesteld dat door het succes ervan (gebleken in Stadshagen) de afvalstoffenheffing niet verhoogd hoefde te worden. Geen verlaging dus, maar gelukkig ook geen verhoging.
    De mensen die ik ken in de Zeeheldenbuurt zijn stuk voor stuk keurige mensen. Zou niet weten waarom dit systeem daar niet zou werken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het even wennen is, maar een prima systeem is.

  8. @Goedezaak,ik woon al 33 jaar in de zeeheldenbuurt en ik weet zeker dat er(op een paar uitzonderingen na!!)buiten deze buurt meer niet nette mensen wonen dan hier!!!

  9. @inéénbak
    Ik heb afgelopen november bij ROVA een voorlichtingspresentatie bijgewoond met aansluitend een informatief rondje over hun terrein. Het gescheiden afval daar wordt echt niet meer later bij elkaar gegooid hoor.
    Daarbij vallen de afvalkosten in Zwolle best mee. Die gemeentelijke lasten liggen vrij hoog, maar daarnaast mag je grofvuil gratis wegbrengen, komen ze het evt. gratis halen, wordt je afvalcontainer niet geteld of gewogen (diftar), etc.
    Dat is bij andere gemeenten met lagere gemeentelijke heffingen dan weer anders. Daar moet je achteraf betalen. OK, vervuiler betaald is een goed uitgangspunt, maar levert dermate veel administratieve overhead op dat het uiteindelijk gewoon duurder is.

Reacties zijn gesloten.