Politiek Overijssel laakt racistisch gedrag PVV

Zwolle – Door recente ontwikkelingen binnen de landelijke PVV zeggen de PvdA, D66, 50-Plus, de ChristenUnie en de SP via een gezamenlijke verklaring niet langer te willen samenwerken met de PVV in de Provinciale Staten van Overijssel.

"In de Provinciale Staten van Overijssel zitten vier PVV’ers. Vriendelijke mensen met veelal redelijke opvattingen. Op een paar fratsen na, is de PVV in Overijssel gewoon een normale, haast onopvallende, fractie. Soms zijn we het eens, vaker niet. Als we het eens zijn, dan steunen we ze en omgekeerd. De politiek in Overijssel is gemoedelijk. Op de verkiezingsavond werd “minder, minder, minder” gescandeerd door een zaal vol PVV’ers. Het was een luidkeels antwoord op de vraag of zij meer of minder Marokkanen wilden. In die zaal stonden tenminste twee Overijsselse PVV’ers. Achteraf vonden ze het “een gezellige avond” en staan nog steeds “vierkant achter Geert Wilders”. De Overijsselse PVV-­‐statenleden staan vierkant achter het in aantal doen afnemen van een bepaalde bevolkingsgroep. Dat is onversneden racisme."

Voor de genoemde politieke partijen is iedereen gelijk. “Wij beoordelen mensen niet op afkomst maar op hun daden. Racistisch gedrag is voor ons niet acceptabel. Dat betekent dat wij niet langer samenwerken met Overijsselse PVV’ers die geen afstand nemen van racisme.”

Tijs de Bree, fractievoorzitter PvdA Overijssel

Jan Westert, fractievoorzitter ChristenUnie Overijssel

Aart Karssen, fractievoorzitter D66 Overijssel

Rob Freriks, fractievoorzitter 50+ Overijssel

Frank Futselaar, fractievoorzitter SP Overijssel

Artikel delen:
Reacties 27
 1. hahaha racisme. Marokkanen zijn geen ras. PvdA, D66, 50-Plus, de ChristenUnie en de SP is aan het discrimineren op grond van politieke opvattingen. :'(

 2. Van het CDA en de VVD is bekend dat, wanneer ze aan de macht willen blijven, altijd een deurtje open houden voor deze fascisten.

 3. ineenbak, als je het nodig hebt om jezelf gerust te stellen met zulke onzin, dan moet je dat natuurlijk lekker doen. Is Geert weer de arme knul in de grote boze wereld. Mooie Calimero is het.

 4. Wat nou als Geert had gevraagd: willen jullie meer of minder straatterreur? Willen jullie dat jullie meer of minder vaak voor hoer worden uitgescholden? Willen jullie meer of minder misbruik van uitkeringen? Was er dan op het antwoord ‘minder’ ook zo hypocriet overgevoelig en ongenuanceerd gereageerd door de media, politici die zo nodig hun hypocriete fatsoensttatement willen maken en andere kop-in het zand stekers? Ik twijfel ernstig…. Geef wel toe dat het slimmer was geweest, want dan hadden de goedwillende en zich fatsoenlijk gedragende Marokkanen zich niet aangesproken hoeven te voelen.

 5. Last van Rusland: het staatsnieuws van Nederland draait volop.
  En waarom hebben we het nooit over al die mensen die pop de PVV stemmen? En waarom stemmen ze zo? En wat gaan ze doen als Wilders weg is?

 6. CDA-er Reesink: “In de staten van Overijssel hebben we inhoudelijk op een aantal dossiers zoals wegen, vitaal platteland en regionale economie ook overleg met de PVV. Maar dat wordt zo wel moeilijker. Ook de PVV steunt voorstellen van onze kant, en dat kunnen en willen we ook niet blokkeren. Democratie is een hoog goed.”

  Het CDA kan het nu helemaal shaken!

 7. en uit het verkiezingsprogramma van CDA-Zwolle:

  Om onze politieke doelen te kunnen bereiken moeten we coalities vormen, maar een democratische meerderheid moet rekening houden met de minderheid. Dat is christendemocratie.

  Een uitspraak die mij bijzonder aanspreekt, maar die ik moeilijk kan rijmen met het standpunt over de PVV naar aanleiding van de nietsverhullende recente uitspraken van Wilders.

 8. De provinciale bestuurslaag komt wat mij betreft op de nominatie
  om direct haar werkzaamheden te beëindigen.
  Het provinciale bestuur voegt maatschappelijk niets toe, de werkzaamheden van het provinciebestuur per direct overheven naar rijksoverheid en lokale stadsbestuurders.
  De verdeling door provincies van ontvangen rijksgelden niet langer overlaten aan een dure bestuurslaag levert per direct een enorme besparing op. Deze besparing kunnen lokale stadbestuurders
  aanwenden voor aangekondigde lokale bezuinigingen.
  Per saldo verliezen in dat geval wellicht enkele honderden provincie-medewerkers hun baan, een klein deel kan terugkeren in het gemeentelijk apparaat.

 9. Beste Karel,
  Dat is nou een reactie van een kip zonder kop! Verdiep je eerst in de taken die bij een provincie liggen en kom dan met goede argumenten om evt verbeteringen aan te brengen.

 10. De stelling is: hij die voordeel kan halen uit de uitlating van Wilders schreeuwt om het hards. De grote verliezers tijdens de gemeenteraadsverkizingen schreeuwen nu om het hards. De kunst is om na je landelijke nederlaag zo snel als mogelijk de aandacht van jezelf te verleggen op een ander. De PVDA en VVD komt de uitlating van Wilders wel erg goed uit. Wie anders dan Samson schreeuw om het hards. Niets nieuws trouwens. Nogmaals de vraag: wie heeft er daadwerkelijk baad bij deze discussie. Wel de aantekening dat ik de uitlating verwerp.

 11. Wat een hypocriet gedoe dit, of steunt de SP ook niks meer van de VVD omdat ze het op een bepaald punt niet eens zijn? Dat noem ik geen politiek bedrijven….

 12. >:Volgens Diederik Samsom (PvdA) en Halbe Zijlstra (VVD) hebben de regeringspartijen bij de gemeenteraadsverkiezingen zo fors verloren omdat de mensen de gevolgen van het kabinetsbeleid nog niet in hun portemonnee voelen. Blijkbaar nog meer bezuinigingen op komst. De samenleving zal het voelen. Links of rechts om. Wereldvreemd deze lui.

 13. Het provinciaal bestuur, CDK & gedeputeerden, fungeert sinds
  jaar en dag als een opvangnet voor gewezen landelijke politici, elke
  noodzaak tot instandhouding van deze bestuurslaag ontbreekt.
  Taken van de provincie kunnen per direct worden toegewezen
  aan rijksoverheid en stadsbestuurders.
  Het provinciehuis kan op korte termijn worden getransformeerd
  tot een gebouw met een andere, nuttiger, bestemming.

 14. Ik zag gisteren de Telegraaf liggen met de kop in chocoladeletters “minder, minder, minder”. Daarboven een fotoreeks met de PVV-ers die uit de partij zijn gestapt.;D

 15. Bericht door marc038, op 23 maart 2014 13:51
  Wat nou als Geert had gevraagd: willen jullie meer of minder straatterreur? Willen jullie dat jullie meer of minder vaak voor hoer worden uitgescholden? Willen jullie meer of minder misbruik van uitkeringen? Was er dan op het antwoord ‘minder’ ook zo hypocriet overgevoelig en ongenuanceerd gereageerd door de media, politici die zo nodig hun hypocriete fatsoensttatement willen maken en andere kop-in het zand stekers? Ik twijfel ernstig….

  Natuurlijk was er dan heel anders gereageerd, want dat zijn foute zaken die moeten worden aangepakt. En dan maakt het ook geen ruk meer uit wie het doet. En worden er tenminste niet ladingen Marokkaans-Nederlandse mensen gediscrimineerd. Dan hadden er niet ladingen kinderen misselijk het weekend in gegaan omdat ze maar niet snappen waarom er zo’n grote groep mensen minder minder minder roepen.

 16. Begrijpt de Provincie nu niet het verschil tussen discriminatie en racisme en het beeld wat de media heeft gegeven? Ongelofelijk dit.

 17. Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven”.

 18. Door recente ontwikkelingen binnen de landelijke PVV zeggen de PvdA, D66, 50-Plus, de ChristenUnie en de SP via een gezamenlijke verklaring niet langer te willen samenwerken met de PVV in de Provinciale Staten van Overijssel.

  In de PS zitten:
  Fracties Aantal zetels
  CDA 11 zetels
  PvdA 9 zetels
  VVD 8 zetels
  PVV 4 zetels
  SP 4 zetels
  D66 3 zetels
  ChristenUnie 3 zetels
  GroenLinks 2 zetels
  SGP 2 zetels
  50 Plus

  CDA,VVD, Groen-Links (?!), SGP ONTBREKEN dus; waarom?
  Misschien kan een niet nader genoemd poster hier er wat over zeggen. Minstens zo benieuwd ben ik naar de mening van Freddy Eikelboom.

 19. Denk je dat Wilders zich door geld heeft laten leiden om dat akelige toneelstukje op te voeren, br? Wie betaalt hem dan daarvoor? Marie le Pen van Front National?

 20. @Dame hij zit al wel het langst heerlijk op het pluche in de 2de kamer 🙂 En in die tijd niet heel veel voor elkaar gekregen, anders dan mensen boos maken.

Reageer