Greenman versterkt identiteit Muziekwijk

Zwolle – De Muziekwijk in Holtenbroek heeft een nieuw ‘levend’ kunstwerk. Het kunstwerk genaamd de ‘Greenman’ is uitgevoerd met levende bomen en is bedoeld als kroon op de nieuwe wijk. Het kunstwerk werd onthuld door wethouder Nelleke Vedelaar, directeur SWZ Eddy Veenstra en mevrouw Corrie Brettschneider.

greenman_project_h_broek_2014_03_22_2021.jpg

Kunstenaar Bob Radstake werd door een werkgroep gekozen om het kunstwerk te maken.  De ‘Greenman’ werd geplaatst in de groenstrook langs de Klooienberglaan, aan de rand van de Muziekwijk. Deze locatie zorgt ervoor dat het kunstwerk niet alleen gezien wordt door de inwoners van de Muziekwijk, maar ook door doorgaand (fiets)verkeer. Het kunstwerk, in de vorm van een mens, verbeeldt een ‘Greenman’ als hoeder en beschermheer van de duurzame wijk. De kunstenaar wil de inwoners van de Muziekwijk door dit kunstwerk dan ook meer bewustmaken van de nabijheid van de natuur en het belang van duurzaamheid. Op deze manier versterkt het kunstwerk de (nieuwe) identiteit van de wijk.

greenman_project_h_broek_2014_03_22_2006.jpg

greenman_project_h_broek_2014_03_22_1989.jpg

greenman_project_h_broek_2014_03_22_2025.jpg 

Het kunstwerk werd gefinancierd door Woningstichting SWZ, het Wijkfonds en de Stichting Beeldentuin Holtenbroek. Gemeente Zwolle en de commissie beeldende kunst hebben vervolgens hun medewerking en ondersteuning aan het initiatief verleend en ook bewoners bij het initiatief betrokken.

Artikel delen:
Reacties 18
  1. @Oeps… en toch zie ik ene Nelleke, in altijd stemmig zwart gekleed, er bij staan, namens de PvdA (… en als wethouder van de Gemeente Zwolle).

    Benieuwd of dat ‘stemmige zwart’ de komende tijd ‘onder CU-samenwerking’ wat meer kleur gaat krijgen bij Nelleke?! Zou niet verkeerd zijn!

  2. @Hanekamp. Zwart is beetje mijn kleur, heeft niets te maken met verkiezingsuitslag :-). En natuurlijk hoop ik op een persoonlijke kleurijke bijdrage aan Zwolle, ook de komende 4 jaar. Samen met de CU moet dat lukken. En anders wel vanuit de fractie: samen met 5 kanjers ga ik er voor!

  3. Ben ik net een paar dagen geen volksvertegenwoordiger meer (het officiële ontslag komt morgen pas) en dan telt mijn aanwezigheid bij deze leuke opening ineens niet meer. Snik. 😉

  4. @Nelleke… Of zwart een kleur is… daar zijn heel veel deskundigen het nog niet zo over eens, maar dat het de komende vier jaar kleurrijk moet kunnen worden, daar kunnen wij het wel over eens zijn!

    Ik wens u, de andere vijf, de CU en de andere vertegenwoordigers veel wijsheid toe!

  5. Je kan van alles zeggen over Nelleke Vedelaar, maar zij is wel 1 van de meest betrokken bestuurders van Zwolle. Zij is vaak te vinden bij tal van activiteiten en zeker niet alleen in verkiezingstijd zoals veel van haar collega’s! Mijn stem ging ergens anders heen maar Nelleke verdient alle respect!

  6. Helemaal niet raar dat Nelleke de opening deed als demissionair wethouder cultuur en bovendien ook inwoner van Holtenbroek. Ze deed de onthulling heel leuk. Desalniettemin, dank voor de waardering hier. Jammer alleen dat er geen foto op weblog staat waarop je kunt zien dat er ook publiek aanwezig was, er was de nodige belangstelling. En terecht natuurlijk! 😀

Reageer